Skoleidrætskommune

Skoleidrætskommune 2023

Kortlægningen af kommunernes arbejde med idræt og bevægelse i skolen anno 2023 er nu klar.

Stort tillykke til de 14 kommuner, der skiller sig særlig positivt ud som ”Skoleidrætskommune 2023”: Ballerup, Brøndby, Fanø, Frederiksberg, Horsens, Høje-Taastrup, Skanderborg, Skive, Slagelse, Svendborg, Tårnby, Vejen, Aabenraa og Aalborg.

Alle landets kommuner har modtaget en undersøgelse med spørgsmål i otte kategorier inden for idræt og bevægelse i skolen. Ud fra svarene bliver kommunerne indplaceret på et danmarkskort med en farve – mørkegrøn, mellemgrøn og lysegrøn - hvor den mørkegrønne er den højeste, som udløser titlen ”Skoleidrætskommune 2023”. 

Du kan dykke ned i resultatet via kortet herunder.

Klik på den enkelte kommune for at se det lokale resultat. Se også siden med baggrundsdata.

Baggrund for Skoleidrætskommuner

Det overordnede formål er at kaste lys over, hvordan kommunerne tilgår opgaven med at skabe en varieret skoledag for alle elever i skolen, hvor idræt og bevægelse er et centralt element for elevernes læring og trivsel.
Kortlægningen vil give den enkelte kommune vigtig viden til at kunne hæve barren, så man får opbygget et fælles sprog, skabt en fælles retning og arbejdet sig hen mod en bæredygtig kultur for idræt og bevægelse i skolen. Den skal bidrage til at få kæden til at hænge sammen - lige fra politikere, der træffer beslutningerne og tager et samfundsansvar, ud til eleverne, som på egen krop mærker, at området bringes højere op på dagsordenen i den enkelte kommune.

Læs nyheden om kåringen af Skoleidrætskommuner 2023.

Se også "Spørgsmål og svar".

Og se mere i denne korte video: