Bevægelse i skoledagenNyheder
2. juli 2024
15 danske klasser søges til internationalt projekt
Er din klasse nysgerrig på omverdenen? Elsker de at lære om andre kulturer, sprog og interesserer de sig for jævnaldrende børn i andre lande? Kan du svare ja på ovenstående spørgsmål, så er din klasse måske en af de 15 udvalgte klasser, der skal deltage i ”Active Sister Schools”.
Active Sister Schools. ”Har jeg ikke hørt det før?” Det har du måske nok. Projektet kørte nemlig sidste år i en lidt mindre skala. På baggrund af de fantastiske solstrålehistorier, gode erfaringer og ikke mindst udvikling af konceptet i samarbejde med de lærere, der deltog sidste år, kører det internationale projekt nu endnu et år.
I projektet deltager 15 klasser fra hhv. Ukraine, Danmark, Polen og Spanien. Hver klasse bliver sat sammen med en klasse fra hver af de tre lande – og på den måde formes 15 hold, der består af fire klasser.
Idéen til projektet er inspireret af det klassiske penneven-system, der i årtier har skabt stærke forbindelser og indsigter i børns hverdag på tværs af landegrænser. I den nye udgave er det dog ikke det skrevne ord, der er i fokus, men derimod bevægelse, leg, fællesskab, glæde og trivsel. Et af de primære formål med projektet var og er at skabe et lyspunkt for de børn i Ukraine, der i høj grad har fået forandret deres skole- og hverdag i løbet af de seneste to år.
Dyster sig til fællesskab
Klasserne mødes første gang i oktober til en onlineceremoni, hvor de bliver sat vilkårligt sammen som hold. Holdene får holdnavn og maskot, og skal efterfølgende selv skabe deres eget logo og dyste mod de andre hold i månedlige udfordringer fra oktober 2024 til juni 2025. Udfordringer indeholder to videoer og fem korte aktiviteter, der kan laves i klassen. Undervejs i projektet er der online sessioner, hvor de fire klasser på et hold mødes digitalt.
Skal din klasse være med?
Hvis din klasse vil være med, så ansøg via ansøgningsskemaet her. Vi håber, at du vil sætte dig godt ind i, hvad det er du ansøger om at deltage i inden, så du er helt med på, hvad det handler om.
Du kan blive endnu klogere på tidslinje i projektet, tidsforbrug, forventninger mm., hvis du klikker dig videre via knappen herunder.
Ansøgningsfrist: 1. september 2024.
Projektet udvikles i samarbejde med UkraineActive, V4Sport, ISCA og Deporte para la Educacíon y la Salud på baggrund af midler fra Erasmus+ – Den Europæiske Union.
Det siger tidligere deltagere
Camilla Aune Christensen fra Bredsten-Gadbjerg Skole, afd. Gadbjerg:
“Vi har fået rigtig meget ud af at være med i projektet. Vi har fået brugt vores krop, og så har vi faktisk også lært meget om både de andre lande og om Danmark.”
Kristian Predic fra Tybjerg Privatskole har ligeledes fundet det givende:
“Vi har været meget glade for at være en del af projektet. Der er ikke så meget multikulturelt ude ved os, så det har vi fået mulighed for at udforske her, og eleverne har været meget ydmyge og nysgerrige i forhold til at lære nye kulturer at kende.”
Lærer Christian Hjort Frandsen fra Århus Friskole:
“Det har været fedt for mine elever at være med. De elskede at interagere med børnene fra de andre lande. og så har de også lært en masse nye ord på engelsk.”