Forside/Aktivitetsdatabase/Bevæg i geometriske figurer

Aktivitet

Bevæg i geometriske figurer

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Matematik

Primær formål og fokus

Analyse og refleksion Forståelse og anvendelse Læring gennem kroppen

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Geometriske figurer tegnes, males eller hænges op på en væg i gården eller hallen. Tilsvarende figurer tegnes i stor form på fliserne/gulvet et sted i gården/hallen.

 

Eleverne deles op i to grupper. Den ene gruppe stiller op i en række ca. fem meter fra væggen med figurerne. Den anden gruppe deles i mindre grupper, der arbejder med hoppeelastikker.

 

Gruppen ved væggen skal på skift kaste bolden mod en af figurerne på væggen og råbe navnet på figuren. Herefter løber de ud i gården og finder den pågældende figur tegnet på fliserne. Eleverne løber rundt i figurens form og ved hver side af figuren råbes figurens navn igen, så man både visuelt, kropsligt og auditivt sanser figurens form.

 

Den anden del af gruppen deles yderligere ud i 3-4 personers grupper. Hver gruppe har en hoppeelastik eller blot et langt sammenbundet elastikbånd. På afstand af grupperne lægges en bunke kort med forskellige geometriske figurers navne. Én fra hver gruppe henter et figurkort og løber tilbage til gruppen. De skal nu i fællesskab forme denne figur med arme, ben, hoved og elastik. Når figuren er formet, lægges kortet tilbage, og et nyt kort hentes og formes.

 

Byt grupperne om undervejs, så alle prøver begge øvelser.

Materialer

Geometriske figurer

Kort med figurnavne

Bolde og hoppe-elastik

Søgning