Forside/Aktivitetsdatabase/Grand Prix Racing

Aktivitet

Grand Prix Racing

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

1 – 10 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Før opvarmningen kan gå i gang, inddeles klassen i 2-3 teams af 7-12 (eller flere) elever. Hvert team får et stykke garn, en snor eller et reb, hvis ender er bundet sammen af en knude.

NB: Afhængig af garnets/rebets/ snorens tykkelse og knudens størrelse anbefales det at sætte en stor, rund perle på snoren som startmarkør. Startmarkøren kan også være tape eller måske en hårelastik, der er viklet om. Det er vigtigt, at gruppernes snore er præcis lige lange.

Nu stiller hvert team sig i en rundkreds bestemt af snorens diameter. Teamet holder snoren over hovederne. En fra teamet står med knuden/startmarkøren i hånden. Hvert team får nu et par opvarmnings- eller prøveomgange, inden det store løb – ”Grand Prix Racing” – skydes i gang. En omgang svarer til, at knuden/startmarkøren (perle, tape, elastik eller lignende) har været en tur rundt og er tilbage ved udgangspunktet. Ingen i teamet må flytte sig, men snoren skal vandre gennem hænderne med uret rundt. Efter en vellykket opvarmning er de forskellige teams klar til ræs.

Der aftales, hvor mange omgange ræset varer, og hvilket signal man som team giver, når man er i mål. Afhængig af stemning og tid kan det udvikle sig til en lille konkurrence de forskellige teams imellem. Ellers kan det handle om at gennemføre på hurtigst mulige tid og sætte sin egen bedste tid.

 

Materialer

Et stykke garn/snor/reb og evt. en perle/knap/tape pr. team.

Søgning