Forside/Aktivitetsdatabase/Jeg melder krig

Aktivitet

Jeg melder krig

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Selv om navnet på denne morsomme leg lyder voldsomt, er det en fredelig leg, der lige som rulleskøjter er et sikkert forårstegn. Man skal være mindst tre deltagere, men det er bedst at være flere.

Man tegner en stor kridtcirkel. Den må gerne være et par meter i diameter. I cirklens midte tegnes en mindre cirkel, ca. 50 cm i diameter. Cirklen inddeles i lige så mange ”lande”, som der er deltagere. Ved hvert land tegnes et felt, hvori landets navn skrives.

Når legen starter, står alle med den ene fod i navnefeltet – klar til at spæne af sted. Hvis Danmark skal starte, siger den, som er ”Danmark” f.eks.: ”Jeg melder krig mod Kina!” I samme øjeblik landet er nævnt, styrter alle af sted væk fra cirklen. ”Kina” skal ikke løbe væk, men styrte ind i midten af ringen og råbe ”STOP!” når man har foden i midtercirklen.

Nu tager ”Kina” tre skridt og en spytklat (eller et spring i stedet for spytklat) i retning af en af de andre. Det behøver ikke at være hen mod vedkommende, som meldte krig. Fra spytklatten skal man nu prøve at røre ved den anden. Begge må gerne sno og vride sig, ja endog lægge sig ned, men foden skal være på det rigtige sted. Hvis ”Kina” nu kan nå den anden, som f.eks. kan være ”Finland”, må man tage et stykke af ”Finlands” område.

Når man skal tage land fra en anden skal man stå på ét ben i midtercirklen. Herfra må man tegne en kridtstreg fra grænse til grænse og så langt, man kan nå uden at miste balancen. Dette stykke land er nu erobret. Hvis ”Kina” eksempelvis ikke kan nå ”Finland”, skal ”Finland” have et stykke af ”Kinas” jord på samme måde.

Den, som må afgive land skal nu være den, som melder krig. Når man erobrer land, skriver man sit lands navn i de erobrede områder. I stedet for at stå i midtercirklen må man gerne stå i landområder, man har erobret.

Man kan blive ved til et land er udslettet, eller indtil der kun er et land.

 

Denne leg er god til Legepatruljen.

Søgning