Forside/Aktivitetsdatabase/Løb med tabellerne BOM

Aktivitet

Løb med tabellerne BOM

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Matematik

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Puls Repetition og evaluering

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne inddeles i hold á 4. Hvert hold får tildelt en tabel. Der opstilles en løbebane til hvert hold, der består af 10 kegler på række. Under hver kegle er der et tal fra en given tabel eller en bombe. Der er 2 bomber pr. tabel.

Under den første kegle er det første tal i den tabel, holdet skal hente ind. Det er ikke alle tal i tabellerne, der er med, men tallene skal hentes ind i den rækkefølge, de kommer i tabellen. Fx kan 9 være det første tal, der er med i 3-tabellen, som så skal hentes ind før fx 27. Så man er nødt til at få overblik over tallene, inden de hentes hjem og huske, hvor de ligger.

Elev 1 fra hvert hold løber hen til en kegle og tager kortet med hjem. Hvis det er det første tal fra en tabel, må de beholde det. Ellers skal det lægges tilbage. Hernæst løber elev 2, som skal finde det næste tal fra tabellen.

Der er lagt bomber ud! Hvis der er en bombe på kortet, skal eleven løbe tilbage til sit hold, hvor alle udfører f.eks. 10 sprællemandshop (bevægelserne kan skrives bag på bombekortene). Derefter kan næste mand løbe, og sådan fortsætter stafetten.
Det første hold, der får samlet sin tabel i den rigtige rækkefølge, vinder.

 

Materialer

Talkort (Tabel 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – – 10)
Bombekort, 2 pr. hold 
10 kegler pr. hold

Søgning