Forside/Aktivitetsdatabase/Street handball

Aktivitet

Street handball

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil

Øvrig Skoletid

SFO

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Et mål og en streethandball, men en almindelig håndbold eller en anden blød bold kan også bruges. Afmærkning af banen, fx kridt, tape, kegler eller lignende til udendørs. Indendørs kan man spille på minihåndboldbaner og –mål. 6-10 elever per bane med 3-5 spillere på banen ad gangen per hold. Der kan justeres på holdstørrelsen alt efter deltagerantallet, men da banen ikke skal være for stor, er det en fordel at holde sig på max 10 spillere på banen på samme tid.

Der spilles til ét mål, hvor begge hold skiftes til at score. Man forsvarer med en målmand i målet, resten dækker op rundt omkring målfeltet. Kun målmanden må befinde sig i målfeltet. Den eneste undtagelse er, hvis en angribende spiller
springer ind over feltet og afslutter inden landing, ligesom i almindelig håndbold. Målfeltet består af en femkant eller halvcirkel/bue i 3-4m afstand fra målet.

 

Spillet sættes i gang ved, at det ene hold starter oppe ved en startkegle ca. 10m
fra målet. Der spilles 2×5 minutter. Når det angribende hold har mistet bolden, enten ved mål, skud eller tabt bold, skal alle fra det forsvarende hold ned og runde startkeglen, inden de må angribe. Der må ikke dribles med bolden (med en original streethåndbold er det heller ikke muligt). Kropskontakt er ikke tilladt. Der må maksimalt tages 3 skridt med bolden. Målmanden er en ekstra spiller i angrebet, således at det angribende hold er en spiller i overtal. Der behøves ingen dommer, da spillerne selv dømmer ud fra fair play.

Søgning