Aktivitet

Teamstikbold

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Puls Tillid og samarbejde Trivsel

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne inddeles i to lige store hold (helst 7-10 elever pr. hold), og man spiller på ca. en halv håndboldbane. Det ene hold tager overtræksveste på. Team Stikbold (TSB) indeholder klassiske elementer fra almindelig stikbold med at ramme andre og undgå at blive ramt selv. TSB har imidlertid en central teamdimension, da elever på samme hold skal beskytte hinanden og samarbejde om at ramme en bestemt elev på modstanderholdet.

 

Alle elever på begge hold er aktive hele tiden – der er ingen ’døde’ på sidelinjen eller gulvet. Alle deltagere på holdet får et nummer hver fra 1 og opefter. Numrene fordeles ud fra et taktisk synspunkt. Alle skal være helt sikre på deres eget nummer og som minimum vide, hvem der har nummeret før og efter. Det er en fordel at kende rækkefølgen på hele sit hold.

 

Deltagerne skyder efter modstanderne på det andet hold, som det kendes fra stikbold. De skal forsøge at ramme først nr. 1, dernæst nr. 2 osv. Såfremt den korrekte spiller rammes, skal vedkommende tydeligt markere at han/hun ’dør’, og med krop og lyd tydeligt vise, at vedkommende er den rette. Spillet fortsætter, og det næste nummer i rækkefølgen skal nu rammes. Rammes en anden spiller end det nummer, de er nået til, skal denne person sige sit nummer højt, og spillet fortsætter.

 

Spillet slutter, når det ene hold har ramt alle modstandere i korrekt rækkefølge (1-2-3-4, osv.). Alternativt spilles på tid, hvor antallet af dræbte på det givne tidspunkt er afgørende.

  • Der er ingen kropskontakt mellem deltagerne – hold en arms længde afstand
  • Eleverne må hverken gå eller løbe med bolden – ét skridts tilløb til kast er tilladt
  • Det er tilladt at aflevere bolden til sine medspillere
  • Såfremt bolden gribes, sker der ikke noget – spilleren, der har kastet ‘dør’ ikke, og spilleren, der har grebet, skal ikke sige sit nummer

Søgning