Forside/Aktivitetsdatabase/Tekst, spørgsmål og bevægelse

Aktivitet

Tekst, spørgsmål og bevægelse

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Dansk

Primær formål og fokus

Analyse og refleksion Diskussion og vurdering Forståelse og anvendelse

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne har på forhånd læst en roman eller en novelle og har selv udarbejdet et antal spørgsmål til teksten (evt. med udgangspunkt i Bo Steffensens “Metoden 5 Spørgsmål“). Elevernes spørgsmål lægges som poster forskellige steder i skolegården, på boldbanen, i aulaen eller andre steder, der er til rådighed på skolen. Posterne består af kegler eller ophængte plastiklommer med spørgsmålene.

 

Eleverne sættes sammen to og to, og hvert par får udleveret rekvisitter (sjippetove, forskellige bolde, tøndebånd, ærteposer, gulvklude, aviser mm.) som skal bruges, når de bevæger sig fra post til post. Med f.eks. en fodbold og et sjippetov binder eleverne deres fødder sammen og skal sparke bolden fra post til post. Kun fantasien sætter grænser. Sæt gerne eleverne til selv at finde på fysiske opgaver, det er de rigtig gode til.

 

Alle spørgsmål besvares på posterne og samles herefter ind. Opsamlingen sker enten i skolegården eller i klassen. Hvert par trækker et spørgsmål, som de besvarer for resten af klassen. De andre par kan supplere.

 

Materialer

Kegler/Plastiklommer. Sjippetove. Forskellige bolde. Tøndebånd/hulahopringe. Ærteposer. Gulvklude. Aviser mm.

 

Søgning