Forside/Aktivitetsdatabase/Tour de France

Aktivitet

Tour de France

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Krop, træning og trivsel Løb, spring og kast Redskabsaktiviteter

Øvrig Skoletid

SFO Temauge/temadag

Primær formål og fokus

Puls og styrke Sundhed Tillid og samarbejde Trivsel

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne skal prøve kræfter med fem Tour de France-etaper. Eleverne deles i hold af ca. fem. Én udvælges til holdkaptajn, de andre er hjælperyttere.

Det handler nu om for holdene at gennemføre alle etaperne som et hold, hvor hjælperytternes fornemmeste opgave er at hjælpe holdkaptajnen. I kan evt. skifte kaptajn efter hver etape.

Opstil en stafetbane på et stort område, med en kegle, til hvert hold, i hver ende af banen.

Etaper:

Holdetapen: Kaptajnen har bind for øjnene. Hjælperytterne skal nu fører kaptajnen fra den ene ende til den anden og tilbage igen, så hurtigt som muligt uden at der sker kaptajnen noget. Kommunikation og samarbejde et vigtigt.

 

Bjergetapen: Opstil tre forhindringer på den første halvdel af banen. Dette kan fx være træstammer, bildæk, halmballer eller andre ting som I har tilgængeligt.

Holdet skal stå i en cirkel, holde hinanden i hænderne og kaptajnen skal stå i midten.

Holdene skal sammen kæmpe sig hen over forhindringerne uden cirklen går i stykker og derfor sørge for at kommunikere undervejs så alle kan følge med. Når holdene når til midten af banen slippes holdkaptajnen fri fra cirklen og løber så hurtigt han/hun kan i mål.

 

Sprinteretape: En kaptajn fra hvert hold skal løbe så hurtigt som muligt ned til keglen og tilbage igen. Holdene hepper.

 

Enkelt start: Alle fra holdet skal på skift løbe ned til keglen og tilbage igen, klappe den næste rytter i hænderne, som løber afsted. Der heppes højlydt på den rytter, som er afsted.

 

Champs-Élysées: Sidste etape skal nydes og alle ryttere skal hyldes. Hvert hold får 10min til at finde på en paradekørsel som de skal vise til de andre hold. Fantasien kan få frit spil og holdene bestemmer selv om de vil lave et kramråb eller en ”formation”. Holdene sidder samlet i den ene ende af banen mens de på skift viser deres paradekørsel. De skal starte i modsatte ende og gå/lunte/løbe på en linje med front mod publikum, så alle kan ses. Holdet viser nu deres parade. Der skal heppes og klappes af alle hold.

Søgning