Call to action tekst

Kropsbasis

Her finder du øvelser og aktiviteter samt forskelligt materiale med aktiviteter inden for kropsbasis.

Teori og modeller

giver indsigt i hvordan du kan arbejde med at integrere fagbegreber i din kropsbasis undervisning. Læs mere om dette her.

Vejledende mål for kropsbasis

Hvis du er i tvivl om de vejledende mål efter hhv 2., 5., 7. og 9. klasse inden for dans og udtryk undervisningen kan du finde dem her

Øvelser og aktiviteter

Underøvelser og aktiviteter finder du forskelligt materiale med aktiviteter inden for redskabsaktiviteter.

Indskolingen

Mellemtrinet

Udskolingen

Blandede undervisningsmaterialer

Gymnastik i skolen - inspiration til den succesfulde idrætstimer (DGI) 

Materialet indeholder øvelser og gode råde til indskoling mellemtring og udskolingen i såvel Redskabsaktiviteter som Dans og udtryk.

Samarbejde og ansvar i arbejdet med redskabsaktiviteter og redskabsgymnastik – om at gøre hinanden gode (EMU).

Forløbet lægger foruden arbejdet med alsidig idrætsudøvelse op til at gøre hinanden gode samt at samarbejde og tage ansvar. Der lægges vægt på at se, mærke og lytte til hinanden for at kunne hjælpe og støtte

Aktiviteter til kropsbasis

Vi har samlet aktiviteter og forløb, som du kan bruge i din idrætsundervisning. Aktiviteterne tager udgangspunkt i indholdsområdet kropsbasis og er udviklet i samarbejde med en række dygtige idrætsundervisere.

Naturlig Bevægelse (Natural Movement)

Naturlig Bevægelse (Natural Movement) er en ny trend i bevægelseskulturen, hvor man søger tilbage til rødderne. Et særligt kendetegn ved Naturlig Bevægelse går ud på at udforske, kultivere og optimere menneskets naturlige bevægelser. 

Udvikling af koordination og kropskontrol er centrale elementer i Naturlig Bevægelse. Derfor er det nærliggende at lade sig inspirere af Natulig Bevægelse, når man arbejder med Kropsbasis.

 

Træningen er legende og bevægelsesorienteret i sin tilgang, og man udforsker forskellige metoder til at optimere hele kroppen og hjernen. Gennem leg, intens træning og varierende discipliner udfordrer man, løsner op og udvikler den individuelle krops evner. Det handler hovedsageligt om styrke, koordination og kropskontrol og rummer derfor helt centrale elementer inden for Kropsbasis.

Inspirationsvideoer:
Kamp om pinden
Introduktion til Rough and Tumble play
Undvigelsesleg med pind
Balancetræning
Træklatring - traversering i træer

Naturlig Bevægelse (Natural Movement)

Naturlig Bevægelse (Natural Movement) er en ny trend i bevægelseskulturen, hvor man søger tilbage til rødderne. Naturlig Bevægelse går ud på at udforske, kultivere og optimere menneskets naturlige bevægelser. Naturlig Bevægelse handler hovedsageligt om styrke, koordination og kropskontrol og rummer derfor helt centrale elementer inden for Kropsbasis.

FÅ INSPIRATION TIL NATURLIG BEVÆGELSE (NATURAL MOVEMENT)

Svinetræning

Det er svinehård, effektiv træning - og indimellem roder man rundt på jorden og bliver beskidt. Svinetræning er en træningsform, som Jens Bojsen-Møller og Peter Løwenstein står bag, og med svinetræning for børn er den målrettet børn og unge. Undervisningsmaterialet er udviklet til elever fra 5. til 9. klasse. 

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE SVINETRÆNING I UNDERVISNINGEN

Kamp og kultur

Center for Kamp og Kultur abejder med potentialerne i kampkunst og slåskultur. Centret formidler kampkultur, der skaber bevægelse, dannelse, læring og sundhed – og som samtidig er inkluderende og spændende at være i for målgruppen.

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE KAMP OG KULTUR I UNDERVISNINGEN

Nycirkus

Nycirkus blander cirkus med bl.a. teater, dans og performance. Genren opstod midt i 1970’erne i Frankrig som en blanding af cirkus og teater. Nycirkus har udviklet undervisningsmateriale, der rummer inspiration og konkrete idéer til, hvordan du kan gennemføre et forløb i nycirkus i idrætsundervisningen, som lever op til Fælles Mål i idræt.

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE NYCIRKUS I UNDERVISNINGEN

Friluftsliv på hjul

Under emnet "Friluftsliv på hjul" finder du en række spændende aktiviteter, hvor du med afsæt i skateboard, rulleskøjter eller løbehjul kan udvikle kropsbasis-elementer som balance. 

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE FRILUFTSLIV PÅ HJUL I UNDERVISNINGEN