Kropsbasis

Kropsbasis

Teori og didaktiske modeller

Få ideer til arbejdet med at integrere fagbegreber i din kropsbasis undervisning her.

Vejledende mål

Her kan du finde vejledende mål efter hhv. 2., 5., 7. og 9. klasse.

Aktiviteter

Indskoling

Bevægelse - sjov og alvor (Kroppen i Skolen)

Tillægshæfte: Se jeg kan! (Kroppen i Skolen)

Gymnastik i indskolingen (Kroppen i Skolen)

Mellemtrin

Udskoling

Fitness i skolen (Kroppen i Skolen)

Cirkeltræningskort der hører til ovenstående materiale

På tværs af trin

Naturlig Bevægelse (Natural Movement)

Ny trend i bevægelseskulturen, hvor man søger tilbage til rødderne. Et særligt kendetegn ved Naturlig Bevægelse går ud på at udforske, kultivere og optimere menneskets naturlige bevægelser.

Svinetræning

Det er "svine" hård og effektiv træning - indimellem roder man rundt på jorden og bliver beskidt. Undervisningsmaterialet er udviklet til elever fra 5. til 9. klasse, Jens Bojsen-Møller og Peter Løwenstein står bag.

Kamp og kultur

Center for Kamp og Kultur abejder med potentialerne i kampkunst og slåskultur. Centret formidler kampkultur, der skaber bevægelse, dannelse, læring og sundhed – og som samtidig er inkluderende og spændende at være i.

Nycirkus

Nycirkus blander cirkus med bl.a. teater, dans og performance. Genren opstod midt i 1970’erne i Frankrig som en blanding af cirkus og teater. Nycirkus har udviklet undervisningsmateriale, der rummer inspiration og konkrete idéer til og som lever op til Fælles Mål i idræt.

Friluftsliv på hjul

Under emnet "Friluftsliv på hjul" finder du en række spændende aktiviteter, hvor du med afsæt i skateboard, rulleskøjter eller løbehjul kan udvikle kropsbasis-elementer som balance.