Kropsbasis

Kropsbasis

Teori og modeller

Ideer til arbejdet med at integrere fagbegreber i din kropsbasis undervisning, se her.

Vejledende mål for kropsbasis

Her kan du finde vejledende mål efter hhv. 2., 5., 7. og 9. klasse.

Øvelser og aktiviteter

Underøvelser og aktiviteter finder du forskelligt materiale med aktiviteter inden for Kropsbasis.

NYHED ROPESKIPPING

Vi har netop udviklet et forløb i ropeskipping, som du kan relatere til din kropsbasis undervisningen. 

Find forløbet her

Aktiviteter på tværs af klassetrin til kropsbasis

Vi har samlet aktiviteter og forløb, som du kan bruge i din idrætsundervisning. Aktiviteterne tager udgangspunkt i indholdsområdet kropsbasis og er udviklet i samarbejde med en række dygtige idrætsundervisere.

Naturlig Bevægelse (Natural Movement)

Naturlig Bevægelse (Natural Movement) er en ny trend i bevægelseskulturen, hvor man søger tilbage til rødderne. Et særligt kendetegn ved Naturlig Bevægelse går ud på at udforske, kultivere og optimere menneskets naturlige bevægelser. 

Udvikling af koordination og kropskontrol er centrale elementer i Naturlig Bevægelse. Derfor er det nærliggende at lade sig inspirere af Natulig Bevægelse, når man arbejder med Kropsbasis.

Svinetræning

Det er svinehård, effektiv træning - og indimellem roder man rundt på jorden og bliver beskidt. Svinetræning er en træningsform, som Jens Bojsen-Møller og Peter Løwenstein står bag, og med svinetræning for børn er den målrettet børn og unge. Undervisningsmaterialet er udviklet til elever fra 5. til 9. klasse. 

Kamp og kultur

Center for Kamp og Kultur abejder med potentialerne i kampkunst og slåskultur. Centret formidler kampkultur, der skaber bevægelse, dannelse, læring og sundhed – og som samtidig er inkluderende og spændende at være i for målgruppen.

Nycirkus

Nycirkus blander cirkus med bl.a. teater, dans og performance. Genren opstod midt i 1970’erne i Frankrig som en blanding af cirkus og teater. Nycirkus har udviklet undervisningsmateriale, der rummer inspiration og konkrete idéer til, hvordan du kan gennemføre et forløb i nycirkus i idrætsundervisningen, som lever op til Fælles Mål i idræt.

Friluftsliv på hjul

Under emnet "Friluftsliv på hjul" finder du en række spændende aktiviteter, hvor du med afsæt i skateboard, rulleskøjter eller løbehjul kan udvikle kropsbasis-elementer som balance.