Forside/Nyheder/Jorden rystede af bevægelse i Brøndbyøster

Bevægelse i skoledagen

13. oktober 2023

Jorden rystede af bevægelse i Brøndbyøster

Der var trivselsaktiviteter, dans, løb, konfetti og ministerbesøg på programmet, da Brøndbyøster Skole ligesom landets øvrige skoler afholdt et brag af en Skolernes Motionsdag.

børn står på en græsplæne

– Kan I mærke, jorden ryster?, råber Christian Jensen, der er viceskoleleder på Brøndbyøster Skole, ud til knap 1000 elever og deres lærere, der har fordelt sig klassevis på skolens store boldbane.

– Kan I mærke, jorden ryster?, råber han igen.

– Det er fordi, vi er fra… BRØNDBYØSTER, svarer alle børnene i kor.

Tre drenge fra 1.B holder om hinanden, mens de hopper og danser til musikken, der blæser ud af højttalerne. Det er kun anden gang, de er med til Skolernes Motionsdag, men de er en del af en 41 år gammel tradition, der gennem tiden har udviklet sig til en af de mest traditionsrige og aktive dage i skolekalenderen.

Årets vigtigste skoledag
Skolernes Motionsdag på Brøndbyøster Skole skal skydes i gang med en fælles opvarmningsdans, men først byder skoleleder Beate Odgaard velkommen til en meget vigtig herre i disse dage, nemlig børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. Han flankeres af Brøndbys borgmester Kent Magelund og folketingsmedlem for Moderaterne Rasmus Lund-Nielsen, der udover at være politiker har en baggrund som psykolog. Og netop den egenskab henleder Mattias Tesfaye elevernes opmærksomhed på, da han får mikrofonen.

– Psykologer kan se ind i hjernen, og der kan de se, at når man bevæger sig, så bliver man glad, og man bliver bedre til at lære. Er I klar til årets vigtigste skoledag?, lød det begejstret fra ministeren, der også satte ord på, hvorfor det er så vigtigt med bevægelse i skolen.

– Hvis man sidder stille hele tiden, så bliver man ked af det. Men hvis man bevæger sig, så har man lettere ved at lære noget i skolen, og man bliver glad, sagde Mattias Tesfaye.

Og eleverne var i den grad klar, og det så jorden rystede, og himlen åbnede sig, da alle eleverne dansede og legede sig igennem trivselsaktiviteter i opvarmningen. Et dansekorps af piger fra mellemtrinnet stod klar på scenen med dansetrinene fra årets opvarmningsdans, så alle eleverne kunne følge med.

Udover dansen havde skolens idrætslærere forberedt en række lege, som også har været en del af ugen op til dagen, som de kaldte BØvægelsesugen. Regnvejret tog heldigvis ikke bevægelsesglæden fra de mange elever, der efter den indledende opvarmning skulle afsted på motionsløb i Brøndbyskoven.

Og således blev det efter en skoledag med fuld fart på tid til at slappe af og holde en velfortjent efterårsferie – for eleverne i Brøndbyøster såvel som i resten af landet.

Relaterede nyheder

Søgning