Forside/Nyheder/Lyden af glade og entusiastiske elever er tilbage

Nyheder

16. maj 2022

Lyden af glade og entusiastiske elever er tilbage

Forberedelserne startede for to et halvt år siden, men som alt andet satte covid-19 også en stopper for afvikling af Dansk Skoleidræts mest populære turneringskoncept – Høvdingebold. Men nu er eleverne tilbage.

Børn står sammen og griner

De startede flere hundrede hold i kvalifikationsstævner rundt omkring i landet. Nu er der kun 14 tilbage, som er klar til at få sig en oplevelse for livet. Den 17.-18. maj mødes de alle til finalestævnet i DM i Høvdingebold i Viborg, som arrangeres af Dansk Skoleidræt.

Skoler fra Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm er repræsenteret i danmarksmesterskabet i Høvdingebold, som finder sted i Viborg.

Hallen i Viborg er fyldt med omkring 300 elever, hvor lydniveauet i den grad får loftet til at løftet sig, så selv den tidligere landstræner i kvindehåndbold og nuværende borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, må holde lidt ekstra fast i stolen. Der heppes, råbes og jubles med holdkammeraterne i stor stil.

– Entusiasmen, de røde kinder og mange smil blandt eleverne er en stor fornøjelse at se igen. Det har virkeligt været savnet de sidste par år. Det er så fantastisk at se og lige til at blive at rørt af, siger Jacob Kjær Hansen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt og en del af arrangørteamet for DM i høvdingebold.

Høvdingebold er mere end et sjovt boldspil. De klasser, der er med, forbereder sig bl.a. til skoleturneringen med et undervisningsmateriale, der giver mulighed for at arbejde med teamplayerkort, kampråb og våbenskjold. Målet er bl.a. at få eleverne til at tage stilling til klassekulturen, styrker og svagheder og formulere klassens værdier. Således handler turneringen ikke kun om cifrene på måltavlen, men om at udvise sammenhold, teamspirit og fairplay. Piger og drenge deltager side om side på holdene, og derfor kan høvdingebold noget særligt i relation til at styrke klassens trivsel.

Af den grund uddeles prisen ”Det mest værdifulde hold” også til det hold, der gør det bedst inden for disse elementer, der ligger ud over selve spillet og dysten om guld, sølv og bronze på banen.

OPDATERET 19. MAJ 2022: SE PLACERINGERNE FOR HØVDINGEBOLDTURNERINGEN 2022 HER 

Fakta om Høvdingebold

  • Dansk Skoleidræts høvdingeboldturnering er et undervisningskoncept, der består af et undervisningsmateriale og en skoleturnering.
  • Dansk Skoleidræt er arrangør af skoleturneringen for landets 5. klasser.
  • Indledningsvis bliver der spillet kredsmesterskaber, hvor finaledeltagerne til DM bliver fundet.
  • Høvdingebold i skolen har sin egen hjemmeside www.skolehøvdingebold.dk

Relaterede nyheder

Søgning