Forside/Nyheder/Ny rekord: Over en halv million elever til Skolernes Motionsdag

Bevægelse i skoledagenNyheder

13. oktober 2023

Ny rekord: Over en halv million elever til Skolernes Motionsdag

1518 skoler med mere end 500.000 elever har registreret deres deltagelse i Skolernes Motionsdag.

børn står sammen i træningstøj

Skolernes Motionsdag kaldes verdens største motionsevent for skolebørn. Og det med god grund, for dagens popularitet blev trods øsende regnvejr endnu engang understreget med 2023-udgaven, som blev succesfuldt afviklet fredag den 13. oktober. For tredje år i træk opfordrede Dansk Skoleidræt landets skoler til at registrere deres deltagelse ved at tilmelde sig på skolernesmotionsdag.dk. Det valgte intet mindre end 1518 skoler at gøre.

Tilmeldingen er koblet op på elevtal fra Undervisningsministeriets institutionsregister, og antallet af skoler modsvarer derfor helt nøjagtigt 529.477 deltagende elever. Sidste år lød det tilsvarende tal på 1300 tilmeldte skoler tællende 472.370 elever, og det er altså det tal, der nu er slået markant.

Sammenholder man deltagertallet til Skolernes Motionsdag med andre store danske motionsbegivenheder som Royal Run (93.684 deltagere i 2023) og DHL Stafetten med mere end 200.000 deltagere over flere dage og i flere danske byer, så lægger Skolernes Motionsdag sig helt i top som det mest populære motionsevent i Danmark. Samtidig er der heller ikke noget, der tyder på, at der er lignende events af samme størrelse andre steder i verden, hvorfor Skolernes Motionsdag også må regnes som et af de største motionsevents for skolebørn på verdensplan.

En fast del af skolernes traditioner
Dansk Skoleidræt, der står bag Skolernes Motionsdag, glæder sig over succesen.

– Vi er virkelig stolte over skolernes flotte opbakning. Skolernes Motionsdag er en fast del af skolernes traditioner nærmest på højde med fejring af jul og andre højtider. Det er en dag, som hver eneste skole typisk har sine egne unikke traditioner for, og derfor er den også bragt videre fra generation til generation, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Dansk Skoleidræt ser også skolernes opbakning til dagen som central i kølvandet på regeringens aktuelle folkeskoleudspil, hvori lovkravet om 45 minutters daglig bevægelse afskaffes.

– Skolernes Motionsdag kan være med til at sætte fokus på skolernes vigtige arbejde med den daglige bevægelse. Lovkrav eller ej, så er bevægelse også fremover afgørende for at skabe varierede skoledage, som motiverer eleverne og understøtter deres læring og trivsel. Loven har skabt kimen til en bevægelseskultur, vi skal holde fast i og arbejde videre med som samfund, siger Bjørn Friis Neerfeldt.  

Relaterede nyheder

Søgning