Hvem er Danmarks sejeste idrætslærer?

Skole OL og Dansk Skoleidræt søger kandidater til Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022. Kender du en fantastisk, motiverende og inspirerende lærer, som fortjener at blive nomineret?

26. oktober 2022

Hvor får eleverne frisk ilt til hjernen, en stærk krop og frisk energi til hele skoledagen? Hvor lærer eleverne glæden ved at gøre det bedste, de kan - og udvise fairplay? I hvilket fag er der flest high fives, mest glæde og størst begejstring? I idrætstimerne, naturligvis!


Med Danmarks Sejeste Idrætslærer sætter Skole OL og Dansk Skoleidræt fokus på idrætsfaget. Et fag i rivende udvikling, et fag, der bygger bro mellem teori og praksis og et fag, der bringer eleverne sammen på en anden måde end i klasselokalet. Sidste år var der knap 400 indstillinger af idrætslærere landet over.


- Idrætslærerne er vigtige rollemodeller, som kan have afgørende betydning for, om børn og unge inspireres til en sund og aktiv livsstil. Med prisen hylder vi alle de seje idrætslærere, som hver dag gør en kæmpe indsats for at være inspirerende rollemodeller, som giver eleverne en meningsfuld og motiverende undervisning - og ikke mindste gør idræt til det sjoveste fag på skoleskemaet, siger Janni Thrane, projektleder for Skole OL.


Som idrætsfagets interesseorganisation ser Dansk Skoleidræt frem til at sætte spot på landets mange seje idrætslærere.


- Idrætsfaget er skolens vigtigste dannelsesfag, som er fyldt med engagerede ildsjæle. I år vil vi finde kandidater til Danmarks Sejeste Idrætslærer, som gennem inspirerende undervisning styrker elevernes trivsel og samtidig er garant for, at den didaktiske kvalitet er på et tårnhøjt fagligt niveau, siger Maiken Kirsten Skov fra Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg.


Hvad skal Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022 kunne?

Både elever, lærere, skoleledere og forældre kan indstille en idrætslærer til prisen. Blandt alle de indstillede udvælger et ekspertpanel fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt vinderen.  I år vurderer juryen efter følgende kriterier:


I 2022 vil vi finde den idrætslærer, som løfter idrætsfaget som et dannelsesfag og som mestre at gøre idrætsfaget til et fag, hvor elevernes trivsel og sammenhold styrkes.

Danmarks Sejeste Idrætslærer giver eleverne en motiverende og meningsfuld undervisning, hvor sjov, motorik og sociale færdigheder går hånd i hånd, samtidig med at den faglige didaktiske kvalitet bibeholdes på et højt niveau.

Kåring og præmie

Danmarks Sejeste Idrætslærer, kåres i februar 2023. Præmien er 25.000 kr. til A-Sport til brug på nye redskaber eller andet grej til idrætsundervisningen. Ydermere vinder Danmarks Sejeste Idrætslærer også adgang til Dansk Skoleidræts spændende kurser for alle idrætslærere på skolen. Dette til en værdi af 7.500 kr.  


Det er muligt at indstille en kandidat frem til og med 16. december 2022. Indstillinger modtages på www.skoleol.dk


Skole OL, Dansk Skoleidræt og DIF kårede for første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer. Med prisen hylder vi idrætsfaget og idrætslærernes indsats. Prisen skal skabe større anerkendelse af faget og understrege, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.