Forside/Nyheder/Tilmelding til årets bevægelsesjulekalender er åben

Bevægelse i skoledagen

1. november 2023

Tilmelding til årets bevægelsesjulekalender er åben

Det’ jul, det’ cool, det’ nu, man hygger sig bedst – i hvert fald, hvis man er med i bevægelsesjulekalenderen. Skal din klasse hoppe, grine, samarbejde og bevæge jer gennem december? Så meld dig til Dansk Skoleidræts bevægelsesjulekalender og åbn en låge med en sjov brain break hver dag.

Tilmelding til årets bevægelsesjulekalender er åben

Pebernødder, kalenderlys og juleklip i lange baner. Traditionerne er mange i forbindelse med julen, og de er alle sammen hyggelige – men vi ved godt hvilken tradition, der er sjovest: Bevægelsesjulekalenderen! Julekalenderen er digital, og hver dag offentliggøres en ny brain break, der er udviklet til lejligheden. En brain break er en kort aktiv pause, der fremmer læringsparatheden. En nem måde at få ilt til hjernen og ny energi.

Jul i indbakken
Har du tilmeldt dig bevægelsesjulekalenderen får du tilsendt en mail hver skoledag, hvori der linkes til næste dags låge. På den måde har du som underviser lige tid til at smugkigge på øvelsen og se, hvad næste dags brain break byder på. Hvis du ikke får tjekket din mail hver dag, kan du i stedet finde de offentliggjorte låger online. De ligger på et eksklusivt jule-link, som du får, når du tilmelder dig julekalenderen – den vil derfor ikke være frit tilgængelig på hjemmesiden.

Øvelserne i bevægelsesjulekalenderen kan laves af skolens yngste såvel som ældste elever. Der følger variationer med, så øvelsen kan udvikles i sværhedsgrad afhængigt af elevernes niveau. I år er flere af øvelserne udviklet til at kunne laves sammen med venskabsklasser, så stor-lille-relationen kan styrkes. Har I ikke mulighed for at gå sammen med en anden klasse, kan øvelserne naturligvis bare laves  sammen med egne klassekammerater.

Plakat med afkrydsning
På opfordring har vi i lighed med sidste år lavet en plakat, der kan downloades, når man har tilmeldt sig julekalenderen. Plakaten kan printes i både A3 og A4, og er ikke blot med til at sprede julestemning i klassen – den indeholder også et lille afkrydsningsskema, som I i klassen kan udfylde dag for dag, så I ikke glemmer at åbne en låge.

Lægger op til refleksion
Igen i år sætter bevægelsesjulekalenderen fokus på, hvordan man kan skabe et fælles sprog i klassen omkring bevægelse, og at bevægelse kan være mange ting – det er ikke kun sved på panden. I arbejdsarket, der udsendes sammen med dagens brain break, angives hvilken type bevægelseskategori, dagens øvelse hører til. De fire kategorier: ”Koncentration og opmærksomhed”, ”Puls og styrke”, ”Tillid og Samarbejde” og ”Koordination”. Dermed lægger julekalenderen også op til, at klassen tager en snak om dagens øvelse, og prøver at sætte nogle ord på, hvad der er på spil den pågældende dag.

– Bevægelsesjulekalenderen er år efter år med til at skabe variation for skoledagen for mange tusinde elever. Det er vigtigt for deres læring og trivsel – og nem måde som undervise at få inspiration til at arbejde med bevægelse på. Vi opfordrer derfor alle klasser til at få sig tilmeldt hurtigst muligt, så en masse sjove og aktive stunder er sikret i december, siger Kira Mogensen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.

Gør december til en sjov og aktiv måned med masser af grin og godt humør – meld din klasse til bevægelsesjulekalenderen!

Tilmeldingen til Bevægelsesjulekalenderen 2024 åbner til oktober.

Relaterede nyheder

Søgning