Forside/Aktivitetsdatabase/En uge i Kina (kamplege)

Aktivitet

En uge i Kina (kamplege)

Aktivitetsinformation

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd Frikvarter SFO

Primær formål og fokus

Koordination Motorik Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Børnene finder sammen to og to. De lægger sig ned på maven overfor hinanden. Alle børn ligger i to lange rækker og kigger på deres makker. Når de ligger på maven, er det nat og børnene i Kina sover. Dagen starter med et kampråb og et kamptegn, som børnene selv finder på. De laver hver især deres eget råb og tegn. Bagefter skal de kæmpe mod hinanden. Når kampen er slut, lægger de sig ned igen, for at sove, indtil næste dag. Man kan evt. vælge en fridag i løbet af ugen.

  • Mandag: klaske fluer (holde i hånden med den ene hånd, klappe den anden på numsen med den anden hånd)
  • Tirsdag: vælte vaser (sidder på numsen (kun numsen) overfor hinanden, vælte den anden ud af balance ved at puffe med fødderne)
  • Onsdag: Klappe gulerødder ned i jorden igen (ligge i høj planke, klappe på den andens hænder)
  • Torsdag: æslet skal til marked (den ene er æsel, der vil den ene vej. Den anden holder om æslets hofter og forsøger at trække den modsatte vej)
  • Fredag: barn vil ikke hjem fra Bonbonland (holde hinanden i hånden, den voksne trækker barnet med sig, men barnet vil ikke hjem)
  • Lørdag: pakke gaver op (den ene ligger på ryggen, krummet sammen, med bøjede ben op til maven og armene holdes strakte på hver side af knæene – man må ikke folde armene rundt om benene. Den anden skal pakke gaven op – strække benene ud, føre armene ud til siden)
  • Søndag: vende pandekager (den ene ligger på maven med arme og ben ude til siden. Den anden skal forsøge at vende ”pandekagen” om på den anden side/ryggen).

 

Denne leg er god til Legepatruljen

Søgning