Aktivitet
Fælles er vi forbundet

Fælles er vi forbundet
Denne leg er god til at arbejde med trivsel og opmærksomhed på hinanden.
Alle sidder i en stor cirkel. Underviseren starter med at holde et stort garnnøgle i hånden og fortæller gruppen noget om sig selv (fx noget, han/hun er god til eller godt kan lide at lave). Når underviseren er færdig, trilles garnnøglet hen til et barn i gruppen, mens underviseren holder fast i snorens ende. Nu skal barnet sige noget om sig selv (fx noget, han/hun er god til), holde fast på snoren og derefter trille garnnøglet til en anden i gruppen.
Når alle har haft garnnøglet, er der blevet skabt et stort net af snoren. Bed nu alle om på samme tid at rejse sig op. De skal holde i snoren, imens de rejser sig (brug fx et signalord). Når alle er kommet op at stå, forklarer underviseren, at nettet symboliserer, hvordan alle er knyttet sammen i et fællesskab. Alle har en vigtig rolle i et fællesskab, og alle kan gøre noget for, at fællesskabet er rart og trygt (helheden er mere end de enkelte dele).
For at illustrere ovenstående, så bed et eller to børn om at give slip på deres snor. Nu vil de opleve, at nettet bliver mindre stærkt, og forbindelsen til de andre bliver brudt.
Slut evt. øvelsen af med, at børnene én efter én går tilbage til den, de har fået garnnøglet af, mens de ruller garnnøglet sammen igen.
Materialer
- En rulle garn eller snor (fx murersnor).
Variationer og deltagelsesmuligheder
- Laver man øvelsen med både yngre og ældre klasser, kan eleverne stå skiftevis en ældre elev og en yngre elev. I kan også lave en regel om, at eleverne så vidt muligt skal kaste til den anden “gruppe”, så hvis man er en 2. klasses elev, skal man kaste til en elev fra den ældre klasse.
Denne leg er en del af projektet Frittersport.