Aktivitet

Kemibingo

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Fysik/kemi

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Midt i lokalet står en cirkel med 10 stole eller et stort bord (bord/bænkesæt udendørs). Under hver stol er opklæbet et navn på et stof, fx: vand, ilt, salt osv. I en stor rundkreds uden om stolene er placeret 10 kegler, og under keglerne ligger ligeledes kort med navne på stoffer. Laves aktiviteten i skolegården, kan disse kort hænges op på mure, træer eller andet, der omkranser bord/stole i midten.

På elevernes bingokort står alle kemiske formler på stofferne. Eleverne vælger et startsted, kigger på det kort, der er på enten stol eller kegle, og eleverne skal parre stofnavn med den kemiske formel for samme stof. Navnet skrives ned ud for formlen på bingokortet. Så står hver elev og får øjenkontakt med en klassekammerat ved stolene/væggene/kegle. Når de har øjenkontakt og er klar, skal de bytte plads og parre et nyt stofnavn med en kemisk formel, få øjenkontakt igen og bytte plads.

Der er en fanger eller to, der gerne må fange, når nogen bytter plads. Fanges nogen, får fangeren den fangede elevs kort og den, der er blevet fanget, skal nu være fanger.

 

Materialer

Elefantsnot
Kort med navne på stoffer samt stoffernes kemiske betegnelser (Der skal være stofnavne svarende til elevantal minus to elever, der er fangere) 
Tomme Bingokort til udfyldning før aktiviteten

 

Søgning