Forside/Aktivitetsdatabase/Krybe/kravle (2 personer)

Aktivitet

Krybe/kravle (2 personer)

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Kropsbasis

Øvrig Skoletid

Bevægelsesbånd SFO

Primær formål og fokus

Koordination Motorik Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3.

Tid

1 – 10 min. 10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne øver i denne aktivitet deres motorik i makkerpar. Der arbejdes med fire niveauer inden for de motoriske grundbevægelse krybe og kravle.

Eleverne går sammen to og to og følger underviserens instrukser:

Niveau 1:

Lig på maven overfor din makker med nogle meter imellem. Træk jer frem imod hinanden og læg arm. Når en af jer har vundet, skubber I jer tilbage til start, inden en ny omgang starter.

 

Niveau 2:

I skal skiftevis kravle under hinanden. Den ene står op med spredte ben, og den anden kravler igennem benene. Den ene har hænder og fødder i gulvet og løfter numsen højt op mod loftet, så kroppen ligner en bro, som makkeren kan kravle under. Find selv på flere måder at stå på, som din makker kan kravle igennem.

 

Niveau 3:

Lig overfor hinanden med hænder og fødder i gulvet. Kroppen skal være strakt og spændt (høj planke). Forsøg at ramme hinanden over fingrene, uden selv at blive ramt.

 

Niveau 4:

Kør trillebør med hinanden. Den ene har hænderne i gulvet og spænder kroppen. Den anden tager fat om makkerens knæ og løfter benene op, så ”trillebøren” kan ”køre” (gå med hænderne). Hold fast på låret først, og når makkeren er dygtig til at spænde kroppen, kan man holde fast på skinnebenet og ved anklerne.

Disse lege er en del af projektet Frittersport

Søgning