Forside/Aktivitetsdatabase/Spil din ideologi

Aktivitet

Spil din ideologi

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Samfundsfag

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Læring gennem kroppen

Klassetrin

8. – 9.

Tid

20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Der vælges et spil, som der tages udgangspunkt i. Det kan være social rundbold, teamstikbold, M-bold, høvdingebold el.lign., dog gerne noget, hvor eleverne som minimum er i mindre hold.

 

Arbejdsarkene placeres med bagsiden opad, og eleverne trækker hver især et kort. De læser kortet og gemmer det efterfølgende væk, evt. ved at lægge det i lommen. Spillet sættes i gang, og eleverne skal nu deltage i spillet, som de normalt ville gøre, dog med den undtagelse, at de skal agere ud fra deres kort, hvis der opstår en situation, hvor det giver mening. Hvis situationen ikke opstår, spiller de blot almindeligt, og det kan blive til en snak i opsamlingen om, hvorfor situationen ikke opstod, eller hvad eleverne ellers kunne have gjort og hvorfor.

 

Stop gerne spillet 1-2 gange undervejs, og lav evt. små ændringer i reglerne, hold el.lign., da det kan få betydning for elevernes ageren ift. deres kort.

 

Når spillet er slut, laves der en fælles opsamling i klassen med udgangspunkt i de kort, eleverne havde. Her skal der relateres til, hvordan ideologierne kom til udtryk undervejs i spillet, og hvorfor det kom til udtryk som det gjorde.

 

Materialer: Arbejdsark – Spil din ideologi

Søgning