Tilberedningsmetoder – hvad betyder?
Tilberedningsmetoder – hvad betyder?
Formålet er, at eleverne får viden om fagbegreber inden for tilberedningsmetoder og selv kan sætte ord på, hvad de forskellige metoder betyder.
- I quiz og byt får eleverne hver et kort.
- De går rundt imellem hinanden i et lokale eller udenfor.
- Når en elev møder en anden, læser de kortet op på skift og svarer på spørgsmålet. Når begge elever har læst og svaret, bytter de kort og går videre.
Materialer
- “Quiz-og-byt-kort” med tilberedningsmetoder
Variation
- Lad eleverne anvende kortene som analyseredskab til at undersøge, hvilke madlavningsmetoder, der anvendes i en bestemt ret.
- Kortene kan også bruges til at undersøge, hvad der sker med madens udseende, smag og tekstur, når en given metode anvendes.
- Kortene kan også bruges i kreativ madlavning, hvor eleverne trækker en eller flere madlavningsmetoder, de skal bruge til at tilberede en valgfri ret ud fra de råvarer, læreren har indkøbt.