KreaKtive Unge

Her er eleverne medudviklere af bevægelse i skoledagen

KreaKtive Unge

"Når noget bliver en fast rutine, så starter det jo et sted. Og hvis man gerne vil udvikle en bevæ­gelseskultur i timerne, så skal det jo startes. Og det skal ikke mindst vedligeholdes, plejes og vedligeholdes. Og man er nødt til at være kontinuerlig. Fordi mister man den kontinuitet, så fader det stille og roligt ud.” - Lærer

KreaKtive Unge er et undervisningskoncept, hvor formålet er at øge udskolingselevers fysiske aktivitet og mindske elevernes stillesiddende tid i skolen.

I menuen til venstre finder du forslag til, hvordan du kan gennem innovation kan inddrage eleverne i udviklingen og af forskellige bevægelsestiltag. Du kan læse mere om:

  • Fire undervisningsmoduler som tager udgangspunkt i den innovative model, FIRE.

  • Idéoplæg og tilhørende videoer, som du og eleverne kan bruge som inspiration.

  • Gode råd til hvordan I, igennem KreaKtive Unge, får størst succes med at skabe en bevægelseskultur i jeres klasse eller på hele jeres skole.

  • En kort beskrivelse af projektet og mulighed for at læse, hvad andre siger om KreaKtive Unge.

  • Kontaktoplysninger hvis du vil vide mere eller har spørgsmål.

 

Herunder kan du se to videoer af henholdsvis YouTuber Johannes Matzen og Rasmus Hansen fra GAME fortælle om deres tilgang til at få mere bevægelse ind i skoledagen.

YouTuber Johannes Matzen havde lavet en stødstol med det formål, at få mere bevægelse og kreativitet ind blandt udskolingseleverne. Det fik i hvert fald eleverne op af stolen. 

Rasmus Hansen fra GAME introducerede KreaKtive Unge for Gadeidrætten. Det handler f.eks. om at motivere de unge til at se, hvordan de kan bruge omgivelserne til bevægelse og hvilke nye muligheder omgivelserne byder på. Eleverne skulle selv teste et område på skolen, for at formidle et rum/omgivelse, hvor en ny aktivitet kan laves.

 

Udviklingen af KreaKtive Unge er foregået i et afslappet miljø, hvor eleverne har været medbestemmende. Det har givet gode og stærke input til dagens agenda samt masser af smil.