Forside/ /Lærerkursus to områder: “redskabsaktiviteter” og “dans og udtryk”

Kredsaktiviteter

Lærerkursus to områder: “redskabsaktiviteter” og “dans og udtryk”

Aktivitetsinformation

Lokation

Østerhåbskolen Torsted

Startdato

27. jun. 2023 14:00

Slutdato

27. jun. 2023 17:00

Tilmeldingsfrist

13. jun. 2023

Gem aktiviteten til
senere

Kære idrætslærere i Kreds Trekanten

 

Her er et kursus, du IKKE kan sige nej til, for det er ganske GRATIS og foregår i UGE 26 DIN FORBEREDELSESUGE – så tag dine idrætskollegaer med og lad jer inspirere sammen 😊

 

Dato: tirsdag d. 27. juni kl. 14-17

Hvor: Østerhåbskolen, Søndre Torstedvej 1, 8700 Horsens

Indhold: Redskabsaktiviteter og dans & udtryk af hhv. Henrik Taarsted Jørgensen, Lektor, Cand. Scient. Idræt, Ph.d., VIA Læreruddannelsen i Aarhus og Katrine Bertelsen, lektor, UC SYD

 

Du vil på kurset komme gennem begge workshops og du kan gå direkte hjem og anvende det i din undervisning. Nedenfor kan du læse, hvad du kan forvente af workshoppene.

 

Dans & udtryk

På kurset vil du få inspiration til, hvordan du og eleverne kan arbejde med progression inden for udvalgte kundskaber og færdigheder inden for indholdsområdet Dans og udtryk samt kobling til temaer (ex. køn, identitet, kultur). Der bliver sat fokus på et rød tråd forløb i idrætsundervisningen, som vil være det bærende og bæredygtige element i kurset. Idrætsdidaktiske og -pædagogiske perspektiver danner rammen for, hvordan der kan arbejdes med og anvendes teori og fagsprog som en aktiv og naturlig del af idrætsundervisningen.

 

Redskabsaktiviteter

På kurset vil du få inspiration til, hvordan du og eleverne kan arbejde med progression inden for udvalgte færdigheder under overskrifterne: fra hovedstand til overslag, fra håndstand til kraftspring og fra rulle til salto. Der bliver sat fokus på, hvordan sammensætningen af grupper kan kvalificere elevernes udbytte. I grupperne arbejder eleverne med de tre roller: springer, modtager og observatør, og de anvender teori og fagsprog i analyser og feedback. Vi vil diskutere sikkerhed samt fordele og ulemper ved forskellige metodiske tilgange, og der bliver selvfølgelig mulighed for at du kan stille spørgsmål.

 

Vi vil sørger for en let forplejning undervejs 😊

Tilmelding på hjemmesiden.

 

Mange idrætshilsner

Dansk Skoleidræt Trekantensområdet

Søgning