Forside/Aktivitetsdatabase/Find din makker

Aktivitet

Find din makker

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Dansk Fysik/kemi Historie Matematik Natur/teknologi Sprogfag

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Forståelse og idégenerering Repetition og evaluering

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Alle elever har en seddel og går rundt mellem hinanden – evt. til musik. Når man møder en anden, bytter man seddel uden at kigge på hverken den ene eller den anden seddel. Efter lidt tid stopper underviseren musikken eller råber stop. Nu skal man hurtigst muligt finde sin makker – altså eleven med den seddel ens eget ord er antonym til.

 

Når man har fundet sin makker, sætter begge sig på gulvet. Det par, der sidst finder hinanden, skal gå ud til underviseren, hvor de afleverer sedlerne og får to blanke sedler, som de laver et nyt antonympar til.

Øvelsen sættes i gang igen, og de to nye sedler kommer i spil. Sådan fortsætter man, så længe man har lyst. For at variere bevægelsesdelen og udfordre eleverne motorisk kan de fx danse, løbe, hoppe og hinke til musikken.

 

Man kan afslutte aktiviteten ved i fællesskab at gennemgå alle de ord, der har været med i øvelsen, og evt. lade eleverne skrive sætninger, hvor de indgår.

 

Materialer

Sedler med ord, der hører sammen to og to som antonymer, samt blanke sedler til produktion af flere opgavekort. Der skal være så mange antonympar, at alle elever i klassen starter med en seddel.

 

Søgning