Forside/Aktivitetsdatabase/Ordklassesafari

Aktivitet

Ordklassesafari

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Dansk

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse

Klassetrin

4. – 5.

Tid

20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Opstil seks stationer til øvelsen:

  1. Slå med bogstavterning. Eleverne skal danne et ord, der starter med det bogstav, de slår og placere det i en ordklasse på deres safarikort.
  2. Vælte/rejse kegler med bagdelen. 10 kegler skal væltes med bagdelen og rejses igen – eleverne vælter/rejser fem kegler hver.
  3. Bogstavkort ligger med bagsiden opad. Eleverne skal trække to bogstaver og danne et ord, hvor begge bogstaver indgår og placere det i en ordklasse på deres safarikort.
  4. Slå med bevægelsesterningen og udfør øvelsen. 
  5. Slå med en talterning. Eleverne skal danne et ord med det antal bogstaver, der svarer til det antal, terningen viser – og placere det i en ordklasse på deres safarikort. Slår de 1, kan de vælge frit, hvor mange bogstaver ordet skal indeholde.
  6. Slå med bevægelsesterningen og udfør øvelsen.

 

Eleverne er sammen to og to. Hvert par har et safarikort (se under materialer).

 

Parrene starter ved en vilkårlig station og bevæger sig frem i rækkefølge. Eleverne fortsætter indtil hvert par har 20 ord på safarikortet. 

 

Øvelsen kan sluttes af med at skabe ordkort på små stykker kulørt karton, hvor hver ordklasse har en farve. Tre par går sammen til én stor gruppe og fremstiller ordkortene ud fra deres safarikort. Ord der går igen bruges kun én gang. Disse kort kan efterfølgende bruges til øvelsen ”Stjerneord”.

 

Materialer

BogstavkortSafarikort. 16 kegler. Talterning. Bogstavterning. Bevægelsesterning/bevægelseskort.

 

Søgning