Aktivitet

Stav og byt

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Dansk

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse Repetition og evaluering

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5.

Tid

20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Banen stilles op. Den kan opstilles på et gangareal, i en hal eller i skolegården/på græsareal. Banen består af fire lige store felter, og til hvert felt knytter der sig en øvelse:

  • Eleverne balancerer overfor hinanden på ét ben og skal på skift bukke sig ned og klappe bag på makkerens underben fem gange.
  • Eleverne skal i par og på skift dreje hinanden rundt, fem gange i hver retning.
  • Eleverne hopper fem hop fra side til side i par.
  • Eleverne står parvis ryg mod ryg i armkrog. De skal samtidig gå fem gange ned i knæ.  

 

Når de fire felters øvelser er forklaret, får alle elever et ordkort. Til musik mingler eleverne rundt mellem hinanden. Når musikken stopper, mødes man to og to i et af de fire felter. Eleverne hører hinanden i ordene ved at stave ordene højt for hinanden. Hvis begge ord staves rigtigt eller blot det ene ord, udføres øvelsen, der hører til det felt, parret står i.

 

Bagefter bytter parret kort. Hvis begge ord staves forkert, må parret selv vælge et nyt felt med en ny øvelse, og de beholder deres eget kort.

 

Øvelsen rundes af med, at underviseren siger ordene fra ordkortene højt, imens eleverne skriver ordene på papir eller på en tavle.

 

Materialer

Ordkort med staveord, fx. fra et tema, som klassen arbejder med. En musik-afspiller. Kegler eller kridt til at optegne banen. Papir/blyant/kridt.

 

Søgning