Forside/Aktivitetsdatabase/Zip Zap Spoing

Aktivitet

Zip Zap Spoing

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Brain breaks

Øvrig Skoletid

Frikvarter

Primær formål og fokus

Koncentration og opmærksomhed Tillid og samarbejde

Klassetrin

0. – 1. 2. – 3. 4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

1 – 10 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Eleverne står i en rundkreds skulder ved skulder, så alle kan se hinanden. Underviseren beder en af eleverne om at flette sine hænder sammen til en ”pistol”. De to pegefingre skal pege lige ud, og tommelfingrene skal pege opad. Eleven skal nu pege med sin pistol mod personen til højre for sig og samtidig sige ”Zip” højt. Eleven til højre sender så meldingen videre til den næste i rækken på samme måde med sin pistol og et højt ”Zip”, som så igen sender den videre. Sådan fortsættes der, indtil meldingen er nået hele cirklen rundt. Lad ”Zip” køre rundt et par gange, indtil alle er med og har forstået det.

 

Så indføres næste niveau med meldingen ”Spoing.” Et ”Spoing” får ”Zip” til at skifte retning. Et ”Spoing” laves ved, at eleven vender sig mod den elev – til højre eller venstre – som sender ”Zip´et”. I samme bevægelse skyder eleven maven frem og trækker armene op over hovedet, mens der siges ”Spoing” højt (som en tennisbold der bliver sendt tilbage over nettet af en ketsjer). ”Zip” skifter nu retning og kører modsatte vej rundt. Lad igen legen køre et par omgange, hvor begge meldinger er i spil, så ”Zip” prøver at køre begge veje rundt og skifte retning.

 

Efterhånden som eleverne bliver skrappe til det, øges tempoet automatisk, og man kan vurdere, om der skal sættes en ekstra melding i spil. Når eleverne har godt styr på det, kan man indføre et ”Zap”. Med et ”Zap” kan man sende meldingen ”Zip” tværs over rundkredsen. Retningen bevares enten med eller mod uret rundt indtil næste ”Spoing”. Et ”Zap” laves ved, at man sigter med én finger på en person på den anden side af kredsen og siger ”Zap”. Et ”Zap” kan kun sendes, når man modtager et ”Zip” eller ”Spoing”. Man kan altså ikke bruge et ”Zap” på personer ved siden af én, da man her kun kan bruge enten ”Zip” eller ”Spoing”. Når I har prøvet aktiviteten mange gange, kan ”Zip”, ”Zap” og ”Spoing” flyve rundt i kredsen rigtig hurtigt.

Søgning