Danse-dugens modeller

Danse-dugen

Dansedugen består af de tre modeller; Danseskyen, Koreografitrappen og Danserammen. Se introduktionsvideoen og læs lærervejledningen og beskrivelserne nedenfor.

Lærervejledning til Danse-dugen

For at komme godt igang med Danse-dugen har vi udformet en lærervejledning, hvor vi forklarer Danse-dugens modeller og de idrætsfaglige begreber, der er på Danserammen, Danseskyen og Koreografitrappen.

Du kan downloade lærervejledningen her

Danseskyen

Danseskyen er en overordnet planlægnings og refleksionsmodel. Den tager udgangspunkt i kompetencemålene for dans og udtryk samt viden om dansens potentiale i idrætsundervisningen.

Du kan downloade Danseskyen her.

Koreografitrappen

Koreografitrappen illustrerer en række trin, der kan arbejdes med i udviklingen af et koreografisk udtryk: Fra at kopiere stilarter eller trin til at udvikle og skabe bevægelsessammensætninger og til sidst udtrykke sig gennem en koreografi.

Du kan downloade Koreografitrappen her.

Danserammen

Danserammen ’danner ramme’ om arbejdet med at analysere og udvikle bevægelser og udtryk og kan således bruges til som supplerende model til koreografitrappens fem trin. Danserammens fire grundelementer form, dynamik, rum og relationer er inspireret af Rudolf Labans bevægelseslære og kan især bruges til at analysere og kvalificere bevægelse. Danserammens ydre ramme indeholder fire elementer som bidrager til at styrke elevernes arbejde med at skabe udtryk i forskellige former for danse. 

Du kan downloade Danserammen her.

Arbejdsark til Danse-dugen

vi har udviklet forskellige arbejdsark, som skal hjælpe med at koble Dansedugens modeller og fagbegreber med forskellige aktiviteter. 

Vi har især fokuseret på Danserammen og de centrale elementer rum, dynamik, relationer og form. 

Du kan downloade arbejdsarket til Danserammen - form her.

Du kan downloade arbejdsarket til Danserammen - dynamik her.

Du kan downloade arbejdsarket til Danserammen - rum her.

Du kan downloade arbejdsarket til Danserammen - relationer her.

Du kan downloade arbejdsarket Feedbackark til Danserammen her