Lektion 21: Hop

Udfordring 1: Kaffen er varm

Børnene deles i mindre grupper af 5-7 personer. Et barn i hver gruppe svinger et tov over hovedet og råber: "Kaffen er varm".

De andre børn, der står rundt omkring, spørger: "Hvornår bliver kaffen kold?"

Barnet i midten bestemmer sig for et tidspunkt fx "kl. 6". Barnet fører nu svingtovet ned til jorden, så det svinges langs jorden.

De andre børn skal nu hoppe over tovet 6 gange. Hvis de træder på tovet skal de bytte plads med barnet i midten.

 

Udfordring 2: Fangeleg

Der udpeges en fanger for hver 5-6 børn.

Når man bliver fanget, stiller man sig på alle fire, dvs. med hænder og fødder i gulvet som en bro. Man bliver befriet ved, at en anden kravler igennem broen, og at den fangede herefter hopper med samlede ben over befrieren, der har lagt sig på gulvet efter at have kravlet i gennem broen. Man kan ikke blive fanget, mens man er i gang med at befri.

Der kan gives helle, hvis man står og krammer en anden – dog i maks. 5 sekunder.

 

Udfordring 3: Hinke-kamp

Marker en firkant ved hjælp af fire kegler. Der skal være 5-6 børn i hver firkant. Nu gælder det om, at forsøge at skubbe hinanden ud af firkanten, mens man hinker. Hvis man kommer til at røre jorden med begge ben, er man ude af legen. Man kan eventuelt lave flere firkanter. Hvis man går ud af en firkant, fortsætter man blot i den næste firkant.

Man kan også lave en større kamp, hvor vinderne fra hver firkant kæmper med hinanden. To’erne kæmper mod hinanden i den anden firkant osv.