Lektion 23: Rotation

Udfordring 1: Svingfigur

Der udvælges en købmand og en kunde. Resten af børnene er varer, der skal sælges i butikken.

”Købmanden” starter med at spørge om dén, der skal svinges rundt, vil have salt eller peber. "Salt" betyder en lille svingtur, og "peber" betyder en stor svingtur.

Personerne svinges rundt, én efter én.

Efter svingturen skal barnet blive stående i den kropsstilling, som barnet lander i.

Købmanden hvisker efter hver svingtur til barnet, hvilken ting eller dyr, som barnet skal være.

Når kunden kommer forbi, trykker kunden barnet på hovedet. Barnet skal nu agere/mime det, som barnet forestiller. Hvis kunden gætter, hvad varen forestiller, har han købt varen.

Der vælges en ny kunde efter hver runde. Den kunde, som har købt flest varer, har vundet.

 

Udfordring 2: Hjulet

Børnene går sammen i par. Den ene lægger sig på ryggen, mens den anden stiller sig ved den liggendes skuldre. Personen, der ligger ned, tager fat om anklerne på den stående, mens den stående tager fat om anklerne på den liggende. Den stående skal nu lave en kolbøtte, mens han/hun holder fast i anklerne, hvorefter den liggende bliver trukket op og så fremdeles.

Hvis sværhedsgraden er for stor, så kan barnet slå kolbøtter fra den ene til den anden ende.

Til den øvede: Øvelsen kan også udføres baglæns - baglæns kolbøtte. 

 

Udfordring 3: Roterende hinkebane

Lav eller tegn tre hinkebaner i det rum, hvor aktiviteten foregår. De tre hinkebaner afspejler tre forskellige niveauer.

  • Hinkebane 1: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra ét lille felt til et andet lille felt, så roteres der 90 grader (udfordre dig selv med hvilken vej, du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort felt, roteres der 180 grader, og der landes med et ben i hvert felt.
  • Hinkebane 2: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra ét lille felt til et andet lille felt, så roteres der 180 grader (udfordr dig selv med hvilken vej du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort felt roteres der 360 grader, og der landes med et ben i hvert felt.
  • Hinkebane 3: Der hinkes på et ben og hver gang, der hinkes fra ét lille felt til et andet lille felt, så roteres der 360 grader (udfordre dig selv med hvilken vej, du roterer). Når der hinkes fra et lille felt til et stort roteres der 540 grader, og der landes med et ben i hvert felt.

Hvis ikke det er muligt at lave en hinkebane, kan børnene selv eksperimentere med at lave kombinationer med hop og rotation.