Lektion 3: Kravle

Udfordring 1: Tunnelkravl

Børnene deles op i grupper á 3-6 personer. Hver gruppe står i en lang række med let spredte ben. Det bagerste barn skal nu kravle igennem benene på alle de andre, der står foran. Næste barn må begynde, når det første barn er nået igennem. Det gælder for holdet om at få alle igennem først.

Variation: Gruppen kan også stå som en bro, hvor arme og ben er i gulvet, og numsen peger op. I stedet for at det gælder om at få alle igennem først, kan det gælde om at komme først fra den ene ende af lokalet til den anden ende.

 

Udfordring 2: Fang sælen Hr. Isbjørn

Udpeg en isbjørn. Alle andre end isbjørnen lægger sig på maven i den ene ende af lokalet med armene tæt ind langs kroppen. De er nu sæler. Nu skal alle sælerne over til den anden ende, hvor der er mange sild - uden at bruge arme eller ben. Sælerne skal krybe sig afsted til den anden ende. For isbjørnen gælder det om at vende sælerne om på siden, for så forvandler sælerne sig til isbjørne, og de kan nu hjælpe med at vende de øvrige sæler. De sæler, som kommer over på den anden side, kan spise sig mætte i sild.

Start evt. med en lille bane.

 

Udfordring 3: Sten-saks-papir - baby, krabbe, edderkop

Alle starter med at være små babyer ved at kravle rundt på alle fire. Når et barn møder et andet barn, slår de sten-saks-papir med hinanden. Det barn, der taber bliver ved med at kravle og finder en ny baby at slå sten-saks-papir med. Vinderen bliver derimod forvandlet til en krabbe, og skal nu gå krabbegang og finde en anden “krabbe” at slå sten-saks-papir med. Taber krabben, finder denne en anden krabbe og slår sten-saks-papir. Vinder krabben, bliver krabben forvandlet til en edderkop og skal nu kravle rundt som denne, på hænder og fødder. Når to edderkopper har slået sten-saks-papir med hinanden, bliver edderkoppen forvandlet til en baby og starter på ny, mens vinderen finder endnu en edderkop at slå sten-saks-papir med.