Lektion 7: Rotation

Udfordring 1: Vende pandekager

Alle børn lægger sig fladt på maven med arme og ben spændt ud til begge sider. Ét eller to børn (evt. underviseren) forsøger at vende de liggende børn om på ryggen. Man må bruge sin kropsspænding og ”suge” sig fast til gulvet (ikke holde fast i noget). Hvis det lykkes at vende en pandekage om på ryggen, er vedkommende med til at vende andre pandekager. Til sidst er der kun én sej pandekage tilbage.

 

Udfordring 2: Gigant mavebøjning

Børnene er sammen to og to. Det ene barn lægger sig på ryggen på gulvet med bøjet ben. Det andet barn sætter sig ved det liggende barns fødder og holder fast i det liggende barns knæhaser. Det gælder for det liggende barn om at komme op i en mavebøjning - og helt op at stå i én bevægelse. Fra rygliggende til stående i én bevægelse. Barnet som holder fast i knæhaserne hjælper med bevægelsen. Børnene bytter efterfølgende!

 

Udfordring 3: Rul og Hop

Børnene inddeles i grupper af ca. 3-5 personer. Hver gruppe stiller sig i den ene ende af lokalet på en række med ca. 1 meters mellemrum og alle står med front i samme retning – mod væggen. Barnet der står bagerst i rækken lægger sig ned og triller under de andre børn, som hopper over den trillende, når barnet passerer. Når barnet når sidste barn i rækken, stiller barnet sig 1 meter foran rækken.  Bagerste barn lægger sig nu ned for at trille igennem rækken, som hopper over personenn. Sådan fortsættes der til alle har været i gennem 1-2 eller 3 gange. Vælg selv!

Øvelsen kan evt. udføres som en konkurrence, hvor hver gruppe konkurrerer om at komme først til den anden ende (og tilbage igen).