Skoleidrættens Hus

Skoleidrættens Hus

I 2023 etablerede vi Skoleidrættens Hus. Et sted med indbydende rammer og aktiviteter, som får stedet til at summe af liv, og som aktivt synliggør organisationens virke med et mødested for alle aktører i Danmark, der arbejder med skoleidræt. Huset er et nationalt mødested for alle aktører i Danmark, der arbejder med idræt og bevægelse i skolen – organisationens mange frivillige såvel som alle de eksterne samarbejdspartnere

Skoleidrættens Hus er desuden base for Dansk Skoleidræts sekretariat, der består af godt 25 medarbejdere. Og så er huset ramme for kurser, workshops, konferencer, eksterne møder, aktive pauser og meget mere.

Skoleidrættens Hus ligger på Nørrevoldgade 37 centralt i Nyborg, bygningen er oprindeligt en skole - Nørretov Skole, som er renoveret af VIG arkitekter i 2022. VIG arkitekter ejer bygningen, og har selv kontor på adressen.

- Nørretorv Skole er i sin arkitektoniske form en smuk gammel byskole. Det er et stort og flot bygningsværk med en masse historiske udtryk. Mange børn har haft deres skolegang her, og det vores fortælling af, hvem vi er, og hvem vi er til for: eleverne i den danske grundskole. Det er visionen, at bygningen i sig selv skal udgøre et artefakt for de værdier, midler og mål, som vi arbejder efter hver dag, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Dansk Skoleidræts adresse var fra 1946 til 1976 i Vanløse, men siden har organisationen holdt til i Nyborg. Fra 1976 til 1986 i en villa på Kastanievej 2, fra 1986 til 2000 i nogle af de bygninger på Østerøvej, der i dag huser Sinatur Hotel Storebælt, og siden år 2000 til 2022 på Lindholm Havnevej 31, og nu i Skoleidrættens Hus på Nørrevoldgade 37.