Forside/Bevægelse i skolen/Junioridrætsleder

aktive valgfag 7.-10. klasse

Skab rollemodeller med junioridrætsleder

junioridrætslederuddannelse 7.-10. klasse

Et valgfag, der gør en forskel

Opret en junioridrætslederuddannelse som valgfag, og få seje elever, der kan agere rollemodeller for deres yngre skolekammerater. Junioridrætslederne bliver fantastiske igangsættere og et forbillede for de yngre elever, når de står for aktiviteter og bevægelse på skolen.

Uddannelsen til Junioridrætsleder kan tilbydes på skolen som valgfag i overbygningen, i ungdomsskoleregi eller i en forening.

Junioridrætsledere kan…

Være trænere

De kan fungere som trænere og er bevidste om leder- og trænerrollen. De har kendskab til krop, motorisk udvikling og træning.

Være undervisere

De kan lave aktivitetsudvikling og justere aktiviteterne, så de passer til den gruppe af børn, der undervises.
De kan planlægge en træning og formidle aktiviteterne.

Være rollemodeller

Med leg, bevægelse og teori som omdrejningspunkt kan Junioridrætslederne igangsætte lege og bevægelse for skolens yngste elever.

Være en del af en forening

De får i uddannelsen kendskab til ”foreningsdanmark”, og hvordan arbejdet i en forening organiseres og drives.

aktivt valgfag i udskolingen

Tilbyd valgfaget junioridrætsledere på jeres skole

Når elever fra 7.-10. klasse uddannes som Junioridrætsledere, bliver de rollemodeller for deres yngre skolekammerater. De lærer at planlægge, justere og formidle aktiviteter og styrker dermed deres faglige og personlige kompetencer. De bliver klædt på til at kunne stå for aktiviteter på skolen og til at kunne begå sig som fx ungdomstræner eller instruktør i en forening eller klub. Uanset om I allerede uddanner Junioridrætsledere og blot har brug for ny inspiration, eller om I vil oprette jeres egen junioridrætslederuddannelse, vil et kursus være det rette sted at starte.

Find materialer her

9990
Junioridrætsleder Lærerhæfte
344,00 kr.
Hættetrøje junioridrætsleder – HERRE
350,00 kr.
Hættetrøje junioridrætsleder – DAME
350,00 kr.
9091
Junioridrætsleder Elevhæfte
69,00 kr.

Jeg kan godt lide at hjælpe dem, der har det lidt svært og lave nogle ting, som skolerne ikke er vant til at lave.

Benedikte Bech Rasmussen, junioridrætsleder, Skive

Dét med at unge underviser børn, det kan noget. De unge bliver positive rollemodeller i både skolen og i fritiden.

Camilla Jarl, Specialkonsulent, Odense Kommune

Ofte stillede spørgsmål om valgfaget junioridrætsleder

Hvem kan blive junioridrætsledere?

Det er typisk elever i overbygningen, altså 7.-10. klasse. Eleverne kan sagtens, og måske med fordel, komme fra flere forskellige skoler i kommunen. Og er der tale om en lille kommune med få skoler, så kan kurset tilrettelægges “henover” kommunegrænsen.

Hvordan udvælges eleverne?

Vi anbefaler, at I udvælger eleverne på baggrund af fx en mindre ansøgning om at blive junioridrætsleder, da skolen dermed har de bedste forudsætninger for at “kigge lidt bagom” eleven og ønsket om at blive junioridrætsleder. Det er vigtigt, at eleverne brænder for uddannelsen, da der skal gøres et arbejde mellem uddannelsesdagene også.

Samarbejder I med lokale foreninger?

Der findes ikke et formaliseret samarbejde med foreningslivet, men det vil helt klart styrke eleverne og øge udbyttet, hvis det er muligt at komme i et mindre praktikforløb i en lokal idrætsforening, klub eller lignende, hvor junioridrætslederne vil kunne bruge deres viden og kompetencer fra uddannelsen.

Hvad er indholdet i junioridrætslederuddannelsen?

Junioridrætslederuddannelsen kommer rundt om bl.a. motorisk udvikling, aktivitetsudvikling samt planlægning og formidling. Derudover behandles emner som fx rollen som junioridrætsleder, målgrupper, motivation, skader, førstehjælp, foreningslivet, etc.

Hvilke krav stilles til skolen og eleverne?

Der kræves en idrætshal stillet til rådighed alle fire kursusdage, ligesom der forventes fuldt fremmøde af eleverne, da det netop er indholdet på kurset, der giver de bedste og mest optimale forudsætninger for at afprøve aktiviteter mm. på egen skole.

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Selve forløbet består af fire undervisningsdage jævnt fordelt i en periode på ca. 4 måneder. Dette giver eleverne god mulighed for at afprøve indholdet på kurset på egen skole eller i den forening, hvor de måske allerede er hjælpetræner eller trænerassistenter.

Hvornår på året er det bedst at afvikle junioridrætslederuddannelsen?

Junioridrætslederuddannelsen kan placeres henover hele året. Det anbefales dog ikke at lade forløbet gå henover de lange skoleferie (sommer- og juleferie), men ellers kan forløbet placeres, så det passer bedst muligt ind i skolens årsplan.

Hvad koster et forløb og hvem kan booke det?

Et junioridrætsleder-forløb kan bookes af både skoler og kommuner. Det afholdes hos jer. Ring til Dansk Skoleidræts kursusadministration for at høre nærmere til pris og muligheder. Tlf.: 65 31 46 46 eller kurser@skoleidraet.dk

kontakt os

Kom i gang med junioridrætsleder-uddannelsen

En Junioridrætsleder-uddannelse kan tilpasses jeres forhold og ønsker. Tag kontakt til vores kursusadministration for at høre om mulighederne.

Ring 65 31 46 46 eller klik herunder

    Kontakt

    Udfyld oplysningerne herunder, så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.

    Tak for din tilmelding!

    Kurv (0)

    Din kurv er tom

    Subtotal
    0 kr.

    Søgning