Den røde tråd i idrætsundervisningen

Hvorfor bør den røde tråd implementeres allerede i indskolingen, og hvordan får en skole succes med opbygningen? Læs med, når Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt og Rikke Klokker Grønning, idrætslærer på Holluf Pile Skole i Odense, giver deres bud på, hvordan en rød tråd bliver skabt.

11. marts 2021

Marts-udgaven af magasinet Idræt i Skolen indeholder et stort tema om den røde tråd i idrætsfaget. Læs med, og bliv inspireret i de to artikler nedenfor. 

Husk også at tilmelde dig den røde tråd i idrætsundervisningen, som er et forløb bestående af to online workshops. Her bliver du og dine idrætskolleger klædt på til at skabe jeres egen dynamiske røde tråd i idrætsundervisningen.

 
Idrætsundervisningen mangler rød tråd i indskolingen
Interview med Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt.
- Idrætsfaget nedprioriteres ofte, når der skal skabes en rød tråd med en tydelig faglig progression fra 0.-9. klasse. Allerede i indskolingen skal der gøres en indsats, så eleverne får en positiv og læringsorienteret tilgang til idræt, mener Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt.

Læs hele artiklen

Her er idræt blevet et vidensfag - også i indskolingen
Interview med Rikke Klokker Grønning, idrætslærer på Holluf Pile Skole i Odense.
- Bekymringer om motorisk dårlige elever i idræt hobede sig op, og Rikke Klokker Grønning, idrætslærer på Holluf Pile Skole i Odense, gik sammen med sin idrætskollega til ledelsen. De ville skabe en rød tråd i undervisningen allerede fra første klasse. Derfra gik det stærkt. Frustrerede idrætslærere blev til engagerede idrætslærere og et faglokale fyldt med glad larm har skabt rammerne for et uundværligt idrætsunivers.

Læs hele artiklen

Online workshops i den røde tråd i idrætsundervisningen

- Skab sammenhæng, overblik og progression

Deltag på vores online workshops, hvor du og dine idrætskolleger bliver klædt på til at skabe jeres egen dynamiske røde tråd i idrætsundervisningen.


Du får:

  • værktøjer til at skabe en rød tråd i idrætsundervisningen på egen skole.
  • mulighed for at udveksle erfaringer med andre idrætslærere.
  • viden om vigtigheden af en sammenhængende idrætsundervisning fra 0.-9. klasse.
  • viden om temabaseret undervisning og fordelene ved længerevarende forløb.
  • arbejdstid med vejledning, hvor du og dine kolleger kan arbejde med jeres røde tråd.
  • vejledning i at videreformidle jeres arbejde til de øvrige idrætskolleger på skolen.

Idrætsteamet får inspiration til at:

  • arbejde med en fælles retning og et fælles mål for jeres idrætsundervisning.
  • arbejde med en fælles kultur, som I vil have i idrætstimerne.
  • styrke den idrætsfaglige dialog og koordineret jeres forståelser.

Vi anbefaler, at I deltager med mindst to lærere pr. skole.

Forløbet består af to workshops. I perioden mellem de to workshops har deltagerne mulighed for at præsentere resten af skolens idrætslærere for deres arbejde fra workshop 1, så alle bliver involveret i processen og har mulighed for at give feedback. På workshop 2 understøttes deltagerne i at udarbejde en dynamisk plan for arbejdet med den røde tråd i idrætsundervisningen på egen skole. Inden første workshop vil du modtage et link til et spørgeskema omkring jeres idrætsundervisning på skolen. Det skal give os viden om, hvor I står, inden vi starter.

Tilmeld dig de to online workshops