Vil I være stjernerne i årets bevægelsesjulekalender?

Vi leder efter elever, som er engagerede, og som kan udstråle glæde og begejstring i Dansk Skoleidræts bevægelsesjulekalender 2024. Julekalenderen er en digital kalender, der hver dag udgiver en ny bevægelsesaktivitet, som kan laves af klasser fra 0.-9. årgang - og i år har den 10-års jubilæum.

10. april 2024

Hvad er bevægelsesjulekalenderen?

  • Bevægelsesjulekalenderen er Dansk Skoleidræts udgave af den klassiske julekalender, der åbnes i december måned.
  • Kalenderen er digital, og hver skoledag i december udgives en ny sjov brain break.
  • En brain break er at give eleverne en kort aktiv pause, som giver ilt til hjernen og ny energi til det videre arbejde.
  • I 2024 har julekalenderen jubilæum og det fejres med at genindspille de mest populære øvelser fra de seneste 10 år.
  • I 2023 deltog 151.000 elever i 6787 forskellige klasser på 1018 skoler i bevægelsesjulekalenderen.

Hvert år deltager mere end 100.000 skoleelever i Dansk Skoleidræts bevægelsesjulekalender – sidste år var det faktisk over 150.000. I år har bevægelsesjulekalenderen 10 års jubilæum, og det vil fejre ved at give kalenderen et twist.


En julefortælling

Der skal i år ikke kun gemme sig en bevægelsesaktivitet bag hver låge – aktiviteten skal indgå som en naturlig del af en simpel fortælling. Derfor søger vi elever i alderen 10-14 år med en lille skuespiller i maven, som har lyst til at indgå i julekalenderhistorien, og herunder demonstrere de forskellige bevægelsesaktiviteter, som er inkorporeret i historien. Et eksempel fra tidligere års aktivitet kan ses her: Usynlig stol

Der vil sandsynligvis ikke være replikker, så kropssproget skal skrues helt op.

Praktisk information

Vi forventer, at optagelser finder sted over flere dage, og vi er fleksible ift. tidspunkter. Omfanget af tid, der skal bruges på optagelserne, vil være ca. 10-15 timer i alt – om det er over tre eller fire omgange er ikke afgørende.

Der skal bruges ca. 15-25 skuespillere/elever, og det skal være de samme deltagere på alle optagelsesdage. Det behøver ikke at være elever fra en klasse, det kan lige så vel være udvalgte elever fra flere årgange. Det vigtigste er, at de er motiverede og klar på at smile og give den gas, så resten af landets elever får en fantastisk oplevelse med julekalenderen. 

Vi kan ikke tilbyde betaling til de deltagende, men i stedet får skolen to aktivitetsposer, der kan være med til at sætte skolen endnu mere i bevægelse - og eleverne får naturligvis en mulighed for at være en del af et sjovt projekt, der altid får godt med medieomtale, og som er med til at skabe en sjovere skoledag for de mange tusind elever, der deltager i julekalenderen.

Spørgsmål og kontakt

Har dine elever lyst til at deltage eller kender du nogen, der har interesse i dette så send hurtigst muligt besked til: lsh@skoleidraet.dk og du vil høre fra os 😊