Fakta om Sæt Skolen i Bevægelse

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Fakta om Sæt Skolen i Bevægelse

900 skoler kan ikke tage fejl. Sæt Skolen i Bevægelse har i snart 10 år sat fut i klasseværelserne med en årlig kampagne.
Kampagnen distribuerer i december Bevægelsesjulekalendere til mere end 10.000 klasser og tilbyder lærere, pædagoger og andre fagpersoner inspiration blandt mere end 200 øvelsesideer i Øvelsesdatabasen.

Fakta om bevægelse i den boglige undervisning

Sæt Skolen i Bevægelse afgrænser sig til bevægelse i den boglige undervisning. 

Du kan arbejde med faglige øvelser, hvor bevægelsen er integreret og fungerer som metode for at understøtte og fremme læring. Eller du kan lave Brain breaks, som er kombineret med boglig undervisning. De fungerer som boostere for koncentration, motivation og læringsparathed, men uden en nødvendig sammenhæng til undervisningen.
Al bevægelse vil skabe variation for eleverne, og det har også et trivselsfremmende aspekt, når bevægelsen er tilrettelagt, så alle kan være med.

Vil I gøre mere?

Forskere anbefaler helhedsorienterede indsatser på skoler, som en effektiv strategi for at øge fysisk aktivitet for alle børn. Læs mere om Dansk Skoleidræts projekter til bevægelse på andre tidspunkter af skoledagen, fx. i pauserne, før og efter skoletid og sammensæt jeres egen strategi.