Dansk-golf

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Der etableres en "golfbane" på et stort udendørs areal (fodboldbane el.lign.). Banen består af 9 eller 18 "golfhuller" markeret i form af kegler eller hulahopringe med numrene 1-9 eller 1-18. Alternativt kan numrene skrives på papirflag, der stikkes i jorden ved keglerne/ringene. Ved hvert "golfhul" anbringes en danskopgave. Grupperne starter ved hvert deres "golfhul". Eleverne løser den opgave, der ligger ved hullet, og kaster derefter bolden mod næste hul (næste tal). Det er muligt, at eleverne skal bruge flere kast til at nå næste hul, men de skal altid kaste fra, hvor bolden lander. Ved næste hul løses næste opgave og sådan fortsætter øvelsen.

Formålet med øvelsen er, at eleverne individuelt, i par eller i små grupper, med færrest kast, og med rigtigt løste opgaver, når banen rundt.

Antallet af kast mod hvert hul samt korrekt løste opgaver skrives ned på papiret.

Opgaveeksempler

Grammatikopgaver:
Sæt komma i følgende sætning:
"Selvom det var tørvejr tog Peter alligevel regntøj på før han cyklede af sted mod togstationen."
"Da forestillingen var slut skyndte de sig at køre hjem til de ventende børn."

Staveopgaver:
Find stavefejlene i følgende sætning:
"Selvom det var tørvejr, tog Peter afligevel regntøj på, før han cyklede af sted mod togstadionen."
"Da forstillingen var slut, skynte de sig at kører hjem til de ventene børn."

Kreative opgaver:
Skriv et digt på mindst 20 ord om emnet ”hjernen og kroppen”.
Skriv et rim/slogan, som reklamerer for ”sund mad”.

Forståelsesopgaver:
Giv et referat på mindst 30 ord af denne tekst:

”Når du bevæger dig, sætter du gang i hele kroppen. Hvis du løber rigtigt hurtigt, og bagefter lægger hånden på hjertet, kan du mærke, at dit hjerte banker hurtigere, end det plejer. Du begynder også at trække vejret hurtigere. Det er fordi, dine muskler får brug for mere ilt, når du bevæger dig, og det får du, når du trækker vejret. Ilten kommer ned i dine lunger og videre ind i blodet. Hjertet sørger så for at pumpe ilten rundt med blodet, så det ender hos musklerne. Jo mere dine muskler arbejder, des mere ilt har du brug for. Derfor banker dit hjerte hurtigere. Når du bevæger dig tit, bliver dine muskler og dit hjerte stærkere. Det betyder, at du kan lave mere uden at blive træt og forpustet. Det er det, der sker, når nogen siger, at de er ”kommet i form”.

"Nogle kloge forskere har fundet ud af, at du bliver bedre til at lære nye ting og koncentrere dig lige efter, du har bevæget dig. Derfor har de foreslået, at man nogle gange tager en lille pause, hvor man bevæger sig, hvis man f.eks. går i skole og har brug for at koncentrere sig. Det, som forskerne fandt ud af var, at når musklerne arbejder, så danner de et stof, der hjælper hjernen med at bygge flere hjerneceller. Hjernecellerne hjælper dig blandt andet med at lære nye ting. Så det er bare med at bruge hovedet, når du har bevæget dig – for eksempel til at lære nye regnestykker eller staveord.”
(Kilde: Aktivitetsbogen)

Sprogmæssige opgaver:
Definer hvilke ordklasser, følgende ord hører til
Koppen
Drikke
Rødt
Foran

Skriv hvilke tider, følgende sætninger er skrevet i:
"Det er tørvejr, men Peter tager alligevel sit regntøj på, før han cykler af sted mod togstationen."
"Da forestillingen var slut, skyndte de sig at køre hjem til de ventende børn."

 

Variationer

Øvelsen kan også udføres i sprogfag, matematik osv. Suppler selv med spørgsmål og opgaver.