Mega spilleplade

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Lav en stor spilleplade i lokalet ved at lægge f.eks. røde A4 ark eller lignende på gulvet som felter. Disse lægges som veje på kryds og tværs. Skriv en opgave på nogle af arkenes bagside (evt. de blå felter). opgaverne kan være af forskellig karakter og evt. lægge sig op af et emne, som klassen arbejder med.

Del eleverne i grupper af 3-4 personer.

Grupperne bevæger sig rundt på spillepladen som "brikker". Lad dem starte forskellige steder på pladen, så de bliver fordelt ved opgaverne. Eleverne kaster med en terning, og eleverne flytter det antal felter, som terningen viser.

Når spillet er slut, - det kan godt fylde en dobbeltlektion, så bruges der tid på at samle op fælles og hver gruppe præsenterer sin novelle, tale, læserbrev.

Eksempler på fagområder og opgaver

Dansk, genrer:

 • Sortér følgende avisudklip i anmeldelser, baggrundsartikler og nyhedsartikler. (Materialet lægges på et bord tæt på feltet).
 • Forklar følgende begreber, som anvendes i forbindelse med artikler: byline, manchet, brødtekst.
 • Hvilken overskrift kunne man give denne nyhedsartikel?
 • Der hvor du bor, har kommunen valgt at fjerne skaterbanen. Det er du ikke enig med dem i, er en god idé. Skriv et læserbrev, hvor du argumenterer for, at den skal
  blive der.
 • Se på eksemplerne med fire dagbøger. Hvilken er en personlig/privat dagbog, rejsedagbog, skolelogbog og skibslogb
 • I skal i gruppen skrive en tale til jeres klasse. Formålet skal være at fortælle dem, hvordan det har været/er at gå i klasse med dem. Hvad det har givet jer af gode
  oplevelser m.m.
 • En af jer skal fortælle følgende eventyr for resten af gruppen. Kast med terningen. Den, der får det laveste tal, skal fortælle.
 • Novelleroulette: I skal skrive en novelle. Slå med terningen og på papiret fremgår det, hvilken person, der skal være hovedperson, hvilken konflikt novellen skal
  indeholde, i hvilken historisk tid novellen skal foregå i og hvilket sted novellen skal foregå.

Variationer

På spillepladen kan du også lægge grønne felter med bevægelsesopgaver på, hvis du vil skabe mere fokus på fysisk aktivitet.

Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.