Ordklassesafari

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsens forløb

Opstil seks stationer til øvelsen:

1. Slå med bogstavterning. Eleverne skal danne et ord, der starter med det bogstav, de slår og placere det i en ordklasse på deres safarikort.

2. Vælte/rejse kegler med numsen. 10 kegler skal væltes med numsen og rejses igen – eleverne vælter/rejser fem kegler hver.

3. Bogstavkort ligger med bagsiden opad. Eleverne skal trække to bogstaver og danne et ord, hvor begge bogstaver indgår og placere det i en ordklasse på deres safarikort.

4. Slå med bevægelsesterningen og udfør øvelsen 

5. Slå med en talterning. Eleverne skal danne et ord med det antal bogstaver, der svarer til det antal terningen viser - og placere det i en ordklasse på deres safarikort. Slår de 1, kan de vælge frit, hvor mange bogstaver ordet skal indeholde.

6. Slå med bevægelsesterningen og udfør øvelsen.

Eleverne er sammen to og to. Hvert par har et safarikort. (Kan downloades)

Grupperne starter ved en vilkårlig station og bevæger sig frem i rækkefølge. Eleverne fortsætter indtil hver gruppe har 20 ord på safarikortet. 

Øvelsen kan sluttes af med at skabe ordkort på små stykker kulørt karton, hvor hver ordklasse har en farve. Parrene går sammen tre og tre, danner større grupper og fremstiller ordkortene ud fra deres safarikort. Ord der går igen bruges kun en gang. Disse kort kan bruges til øvelsen ”Stjerneord”.

Variation

Øvelsen kan udvides ved at eleverne leder efter de dannede ord i den/de tekster klassen læser.

Hvis du ikke har en bevægelsesterning kan post 4. og 6. fx være:

4. Lig på maven begge to, op og stå, ned og ligge på ryggen, op og stå, ligge på maven i denne rækkefølge. Gentag 10 gange hver.

6. Stå med ryggen til hinanden. Før en bold til siden mod højre og aflever den til en makkeren bag ryggen (makkeren drejer også overkroppen mod højre for at modtage), så føres bolden mod venstre og øvelsen gentages. Bold kører i et 8- tal om bag ryggen på de to.

Denne øvelse er lavet i samarbejde med Sproggren.dk