Stjerneløb

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Der placeres seks kegler i en "stjerne" med tallene 1-6 på samt en kegle midt i "stjernen". Under keglerne lægges sedler med ord og billeder. Ved keglen i midten skal der være 3-4 terninger. På skift slår eleverne med terningerne. Slår eleven "1" på terningen, løber denne til kegle nr. 1 og henter ord/billedlotteribrikker under keglen. Herefter løber eleven tilbage til keglen i midten og slår igen. Slår eleven det samme tal to gange, løber man til den samme kegle flere gange. Spillet fortsætter indtil eleverne har samlet tilstrækkeligt med ord og billeder. Herefter går flere elever sammen og skaber sætninger eller en historie med alle deres ord og billeder. Til sidst gennemgår læreren alle sætningerne/historierne på klassen og giver eleverne respons.

Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.

Variationer

Kan udføres med bogstaver i stedet for ord. Bogstaverne skal så fungere som begyndelsesbogstaver til de ord, eleverne skal bruge i de sætninger, de skal danne.
Lad eleverne løbe på forskellige måder ud til keglerne, eksempelvis hinke, gadedrengeløb, baglæns, "freestyle".
Lad eleverne skrive et digt, hvor de ord indgår, som de har samlet. God til ældre elever.