Tegntonser

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

På kortene skrives sætninger fra kendte tekster, som klassen arbejder med eller sætninger, eleverne selv formulerer fx. taget fra deres stile. Husk, at fjerne tegn fra sætningerne.

Eleverne deles op i par og hvert par får 10 kort med sætninger.
De skal nu analysere sætningerne grammatisk og sætte tegn i sætningerne. Herefter gennemgår parret hver sætning, mens de sætter bevægelse på de grammatiske tegn. Dette kan foregå i klassen eller på et sted udenfor klasselokalet.

Udsagnsled (cirkel):
Eleverne danner en lille rundkreds med armene

Grundled (kryds):
Eleverne danner et kryds – de står med ryggen til hinanden. Den ene holder armene ud  som det øverste af et kryds og den anden hopper ud i bredstående, som bunden  af et kryds

Genstandsled (trekant):
Eleverne sætter sig ved siden af hinanden og danner en trekant med armene

Forholdsordsled (bølgestreg):
Eleverne holder hinanden i hånden og laver "electric-boogie-bevægelse" med armene.

Hensynsled (firkant):
Den ene elev sidder i vinkel og den anden danner vinkel foroverbøjet. Så de ligner en firkant.

Til sidst læser læreren hver sætning langsomt op , og alle par danner de forskellige tegn undervejs i sætningen. Når der er fejl, rettes disse i fællesskab og grupperne får evt. en lille bevægelsesstaf a la: fem englehop, tre armstrækkere el.lign.

 

Variationer

Eleverne kan selv være med til at finde på øvelser, der knytter sig til de forskellige grammatiske led.

Lad eleverne selv skrive nogle små historier og lad dem bytte "historie" iblandt hinanden.

Denne øvelse er lavet i samarbejde med Sproggren.dk