Vokalspand og konsonantkurv

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Bogstaverne lægges i en bunke, og ca. 25 m derfra står en spand og en kurv. Alle eleverne trækker et bogstav og løber hen til enten vokalspanden eller konsonantkurven og lægger deres bogstav i. Eleverne fortsætter med at trække bogstaver og aflevere kortet i spand/kurv, indtil alle bogstaver er lagt i spanden/kurven.
Del nu eleverne i tre-mandsgrupper. Eleverne skiftes til at løbe hen og hente et bogstav og tage det med tilbage til gruppen. De to, som ikke løber, danner ord med de hentede bogstaver. Det er valgfrit, om de vil hente vokaler eller konsonanter. Grupperne kan eventuelt have et antal bogstaver fra start, så de kommer i gang med at stave, allerede når der er hentet et nyt bogstav.
De dannede ord skrives på papir - eller med kridt, hvis øvelsen udføres i skolegården.

 

Variationer

Øvelsen kan også bruges i sprogfag, fx engelsk og tysk. Husk i så fald disse sprogs særlige bogstaver.
Øvelsen kan også bruges i matematik med lige/ulige tal. Eleverne skal danne regnestykker af de hentede tal.


Øvelsen er udarbejdet efter inspiration fra Herskindkolen, Skanderborg Kommune.