Solsystemet og planeternes bevægelse

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsens forløb

Eleverne skal gennem tre små øvelser og modellere planeternes bevægelse i forhold til hinanden.

Model 1: Eleverne finder sammen to og to. Den ene er Jorden, den anden Solen. Opgaven er så at de nu skal bevæge sig i forhold til hinanden, som henholdsvis Jorden og Solen bevæger sig i forhold til hinanden.

Model 2: Eleverne finder sammen to og to. Den ene er Jorden og den anden er Månen. Nu er det disse objekter, der skal bevæge sig i forhold til hinanden. Skift eventuelt opgave med makkeren.

Model 3: Her skal eleverne finde sammen fire og fire. Den ene er Jorden, den anden Solen, den tredje er Månen, og den fjerde styrer de andre elever, så de bevæger sig rigtigt i forhold til hinanden. Igen kan eleverne med fordel bytte roller, så alle får prøvet at styre bevægelserne.

astra_logo_øvelser