Byløb med praktisk matematik

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles op i grupper af fire til fem personer. Hvert hold får udleveret løbets opgaver og får desuden udpeget hvilken opgave, de skal begynde ved. Alle opgaver skal løses, mens eleverne løber rundt i byen. Det gælder om at komme hurtigst hjem igen - vel at mærke med de rigtige svar, som afleveres til læreren. Brug en time på at gennemgå svarene efterfølgende.

Eksempler på spørgsmål

 1. Skolen. Find hældningsprocenten på skolens tag eller dele heraf.

 2. Rådhuset eller et andet kendt hus eller bygning.

  Hvis du skal male facaden, hvor mange kvadratmeter skal du så købe maling til?

 3. Statue. Hvor meget vejer statuen ca.? Du skal regne sokkelen med. Granits massefylde er 2,8.

 4. Tank, tårn eller lignende. Hvor mange liter kan der være i tanken?

 5. Lyskryds. Hvor mange minutter er der grønt, gult og rødt pr. time, når man kommer fra f.eks. øst (eller en anden kendt retning). Hvor mange personer passerer dette kryds i timen?

 6. Benzintank. Hvor mange procent er Oktan 95 dyrere eller billigere hos X benzintank end hos Y benzintank?

 7. Legeplads. En legeplads med vippe. En person sætter sig så langt ud på vippen som muligt. Hvor skal de to andre sidde for at skabe ligevægt?

 8. Asfalteret plads (eksempelvis en kvadratisk parkeringsplads). Hvor mange tons asfalt skal du bestille, hvis pladsen skal asfalteres med et lag på fire cm. Asfalts massefylde er 2,5.

 9. Sø eller gadekær. Forestil dig, at der ligger en stor robåd ude i søen. I båden er der en stor sten på en m3. Hvad sker der med vandstanden i søen, når stenen bliver smidt i vandet? Falder den, stiger den eller forbliver den uændret?

 

 

Variationer

Find selv på flere spørgsmål, der eksempelvis kunne inkludere andre fagområder end matematik.