Kroppen som lommeregner

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne inddeles i hold af 4-6 personer. Hver gruppe skal have gulvareal eller græsareal på min. 2x4 meter. Læreren siger et regnestykke eller skriver det på tavlen.

Eleverne skal gruppevis regne facit ud og vise det på gulvet ved at danne tal med deres egne kroppe. Fx kan læreren sige 2x5, og eleverne skriver 10, ved at to elever danner et ettal, og to elever danner et nul. Er der nok i gruppen, kan eleverne også danne et lighedstegn. Når indskolingseleverne får kropslige erfaringer med talsymboler, kan de ofte nemmere huske, hvordan tallene skrives korrekt.

Variationer

Øvelsen kan også udføres i en udgave, hvor hver gruppe forbereder et regnestykke. Først danner en gruppe sit regnestykke med kroppen, og de andre grupper danner facit osv. til alle grupper har lavet et regnestykke til de andre grupper.

Øvelsen kan også bruges til de større klasser. Så kan regnestykkerne blot være på deres niveau, hvor de også arbejder og skriver med decimaler, brøker mv.