Vandets kredsløb

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsens forløb

Eleverne skal gruppevis tegne vandets kredsløb i så stort et format, at de kan bevæge sig rundt i kredsløbet. ALt efter elevernes niveau skal de forklare vandmolekylernes vej gennem kredsløbet, samtidig med at de fortæller om de forskellige processer, vandet gennemgår. De skal fx gøre brug af begreberne fordampning, fortætning, nedbør, nedsivning og grundvand.

Variationer

 • Øvelsen kan med fordel bruges til at forklare andre kredsløb fx forståelse og formidling af kulstofkredsløbet, nitrogenkredsløbet.
 • Alt efter elevernes niveau kan der stilles højere eller lavere krav til til elevernes detaljer og brug af fagudtryk og forklaringer.
 • Gør eventuelt modellen permanent ved at bruge spraymaling e.lign.

astra_logo_øvelser