Engelsk memory

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

 

De forskellige engelske ord spredes ud på gulvet i en kvadratisk form med bagsiden opad. I den anden ende af klassen lægges de danske ord op i kvadratisk form også med bagsiden opad.

Eleverne skal på skift vende en brik fra hver ende, og det gælder om at finde det danske og engelske ord, der er ens. Eleverne må kun vende to ord ad gangen. Når en elev finder to ens ord, må han/hun tage dem til side som et stik. Hver gang et stik findes, må eleven vende to nye kort.

Det kan være en fordel at have to spil i gang i klassen på samme tid, så man ikke skal vente så længe på tur.

Denne ide stammer oprindeligt fra Motion i klassen, udgivet af Københavns Kommune.

Historie

Variationer

Spillet kan også leges med f.eks. tyske eller franske ord, og når eleverne forstår systemet, kan de selv stå for at lave parvise ord, som de kan bruge i vendespillet. Legen kan også gøres til en konkurrence ved f.eks. at spørge: "Hvor mange par kan du få på 5 minutter"?

Hver gang en elev har fået et stik, skal eleven skrive en meningsfuld sætning med ordet på engelsk, inden de må vende de næste to. Eleverne kan senere læse sætningerne op.