Little John

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles op i grupper af seks personer. Alle i de enkelte grupper skal spille en rolle: Mother (mum), father (dad), Little John og three little baby bears. Hver gruppe står ved en kegle.


I den anden ende af lokalet, skolegården eller sportspladsen, men højst ti meter væk, står en enkelt kegle placeret. Læreren eller en af eleverne læser nedenstående historie om Little John op. Hver gang ens egen rolle i historien bliver nævnt (fx Little John), løber de elever hen til og rundt om keglen. Husk at læse langsomt og tydeligt.

Variationer

- I stedet for at løbe om en kegle, kan man med fordel fordele rollerne og placere klassen i en rundkreds og lade eleverne udføre forskellige bevægelser - fx en løbetur rundt om rundkredsen - når rollerne indgår.
- Lad eleverne digte en historie selv og udfør historierne som herover. 
- Øvelsen kan også udføres i ældre klasser.

Evaluering af øvelsen og tegn på læring

Stil efterfølgende eleverne spørgsmål, der relaterer til historiens handling og træn derved deres evne (og lyst) til at lytte efter.

F.eks.: "Which day did they go to the Zoo?"